Liever geen toneel

In Hollywood slaan almaar meer acteurs aan het golfen.

Het Amerikaanse blad Golf Digest heeft een leuk klassement opgemaakt: de beste golfers in de Amerikaanse filmwereld. Uit het lijstje pikken we de in Europa bekendste namen: Dennis Quaid (handicap 6,1), Samuel L. Jackson (6,9), Bill Murray (7), Hugh Grant (7,4), Andy Garcia (7,8), James Caan (8,2), Kurt Russell (8,2), Don Johnson (8,3), Kyle McLachlan (9), Kevin Costner (11,2), Sylvester Stallone (11,4), Robert Wagner (11,7), Jack Nicholson (12,5), Clint Eastwood (14,4), Michael Douglas (14,7), Will Smith (15), Adam Sandler (16), Keith Carradine (17,5), George Clooney (18) en Sean Connery (22). Bij de dames brengen Cheryll Ladd (18), Jessica Alba (22), Catherine Zeta-Jones (25,4), Sharon Stone (28), Cameron Diaz (34), Halle Berry (36) en Heather Locklear (36) ook behoorlijk wat tijd door op de golfbaan. De meesten spelen natuurlijk op golfbanen in de buurt van Los Angeles. Hugh Grant en Sean Connery doen het dan weer langs deze kant van de grote plas. Zo is eerstgenoemde een vaste klant van de Dunhill Links in Schotland.

Hollywood valt inderdaad massaal voor de golfsport. Morgan Freeman is zeventig, maar debuteert nu op de green, waar hij heel snel vooruitgang maakt: hij is nu al handicap 27. In de top honderd van 2007 ontdekte Golf Digest niet minder dan 30 nieuwkomers in vergelijking met het eerste klassement dat twee jaar geleden werd opgemaakt. De beste speler is Jack Wagner, een televisieacteur die zich laat betalen om deel te nemen aan de Celeb Tour en zijn vriendin Heather Locklear nu leert spelen. Het klassement is opgemaakt op basis van de officiële handicaps, maar ook met informatie die betrokkenen zelf gaven. En hier knelt het schoentje misschien. Acteurs zijn immers zeer begaan met hun imago, en het zou ons niets verbazen als sommige handicaps wel zeer flatterend zijn.

In het grote interview bij dit klassement laat Golf Digest de onvermoeibare Jack Nicholson (hij begon te spelen in 1990) aan het woord. “Ik amuseer me het meest als ik ga golfen met ex-spelers van de NBA. Die sarren elkaar de hele tijd, en dan hebben ze vooral een heerlijke woordenschat. Ik speelde al met Michael Jordan en Charles Barkley, en ik droom ervan om Larry Bird als vierde man mee te nemen. Helaas wil hij niet met acteurs golfen. Hij wil alleen met ex-atleten spelen omdat wij niet fit genoeg zijn.”

Nicholson vergeet wel te vertellen dat hij in de jaren tachtig en negentig als supporter van de Los Angeles Lakers altijd een gezworen vijand was van de Boston Celtics van Bird. En dat hij tijdens de play-offs meer dan eens minder leuke dingen naar Bird schreeuwde vanuit zijn court seat.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content