LIEVER DOEN DAN TOEKIJKEN

De Gimv heeft zopas haar organisatiestructuur aangepast. Alex Brabers wordt hoofd-senior investeringsmanager, Geert Fierens wordt productverantwoordelijke “structured finance”, maar de hoofdvogel wordt afgeschoten door Marc Vercruysse, die niet alleen directeur wordt van de afdeling ondersteunende diensten, maar ook lid wordt van het managementcomité, dat verder bestaat uit Gérard Van Acker, Raynier van Outryve, Guy Mampaey, Staf Braeckmans en – nog even – de naar CFE vertrokken Dirk Boogmans. Vercruysse ziet daarmee zestien jaar dienst bij de Gimv beloond.

Marc Vercruysse is een licentiaat bedrijfseconomie van de Universiteit Gent. Na zijn afstuderen in Gent in 1981 ging hij aan de slag als boekhouder bij Westvlees uit Oostrozebeke. Bij de deur, want Vercruysse is van Westrozebeke. Acht maanden bleef hij in de vleessector actief en nam toen deel aan een examen bij de Gimv. Met succes, op 1 april 1982 kwam hij in dienst als stafmedewerker. En verhuisde hij naar Boechout, nabij Antwerpen. De eerste twee à drie jaar werd hij ingezet bij de opvolging van bedrijven in moeilijkheden ( Nobels Peelman, Boomse Metaalwerken, Hens Voeders… ). Vervolgens ging hij naar de afdeling interne audit, voor het opvolgen van participaties. In 1987 verschuift hij naar de eigenlijke participatie-afdeling. Kinepolis wordt een van de eerste dossiers die hij behandelt. Tot op vandaag zetelt Marc Vercruysse in de raad van bestuur van Kinepolis. Eind vorig jaar verschoof Vercruysse naar “structured finance” (met dossiers als de huisvestingsmaatschappij Domus Flandria, Bevek Serviceflats, Tunnel Liefkenshoek).

Vanaf 1 mei 1998 is hij directeur van de ondersteunende diensten: financiën, administratie, onthaal en logistiek, informatica en vanaf volgend jaar ook de juridische dienst. Hij heeft veertien mensen onder zich. Spijt dat hij uit de vuurlinie verdwijnt? “Niet echt,” antwoordt Marc Vercruysse. “De Gimv is steeds minderheidsaandeelhouder en dat plaatst je in een wat onmachtige situatie. Ik had meer zin in zaken waarover je de volledige controle hebt, ik wil meer doen dan toekijken.”

In zijn nieuwe functie zal Vercruysse een aantal bestuursmandaten opgeven. Maar zijn eerste liefde Kinepolis blijft. “Veel te leuk,” zegt hij. En voor de gratis filmtickets? “Ja, natuurlijk,” lacht Vercruysse, “maar ik maak er veel te weinig gebruik van. Mijn vrije tijd gaat in de eerste plaats naar mijn vier kinderen (14, 12, 10 en 6 jaar). Lezen doe ik ook graag: economische geschiedenis – eigenlijk had ik dat graag gestudeerd, maar daar ging mijn vader niet mee akkoord – en detectiveromans, bij voorkeur van een Engelse auteur.”

Een sportief type is Vercruysse niet. En zijn bestaan wordt nu nog meer zittend. “Vroeger holde ik van afspraak naar afspraak. Nu zal ik veel meer tijd doorbrengen op mijn bureau. En ik heb mijn vrouw beloofd dat ik wat meer thuis zal zijn, maar dat is eigenlijk nog niet goed gelukt. Maar na de grote vakantie…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content