In hun keurig huiskamerrestaurant serveren Paul en Nadine Andriesen vriendelijk geprijsde gastronomische boeketjes.
...

In hun keurig huiskamerrestaurant serveren Paul en Nadine Andriesen vriendelijk geprijsde gastronomische boeketjes.In 1986 openden Paul en Nadine Andriesen hun eethuis Boeket I in het hartje van Turnhout. Een paar jaar geleden verlieten ze het drukke centrum en trokken naar een villa aan de noordkant van de stad. Boeket II ligt langs de weg van Turnhout naar Breda, aan de rand van het natuurgebied "Zwart Water" en in de buurt van een kolonie welgestelde Nederlanders. Paul en Nadine werken op een kleinschalige manier, wat niet belet dat zij in de loop der jaren een gedegen reputatie wisten te verwerven bij de gegoede burgerij. Aan de basis van die faam ligt de serieuze aanpak van chef-kok Paul, die bij voorkeur werkt met Belgische producten. Lachend en babbelend zorgt Nadine voor het onthaal en de bediening.Boeket II is een keurig huiskamerrestaurant met veel eikenhout : op de vloer, rondom de deuren en de open haard. De rotan stoelen, de tafelkleden en de randen van de borden zijn blauw. De beknopte spijskaart volgt de seizoenen ; specialiteiten van het huis zijn bereidingen met ganzelever en kreeft. Regelmatige bezoekers eten echter zelden à la carte en nemen liever een van de weekmenu's. De wijnliefhebbers kunnen kiezen uit een Frans georiënteerde kaart met vooral traditionele (duurdere) wijnen.Wij kozen het marktmenu (850 fr., of 1500 fr. met aperitief, aanpaste wijnen en koffie) ; bij een glaasje mousserende wijn, geparfumeerd met een vleugje armagnac, werden we met hapjes overladen. Het voorgerecht was een salade van witloof, reepjes gebakken schol, kwartelei, pijnpitten en een kruidige vinaigrette met kervel, roze peper en aceto balsamico. In het glas kwam een geurige witte Sauvignon, Bordeaux A.C., Château Thieuley '94.Het hoofdgerecht bestond uit met pruimen gevulde filet van konijn met peulen, een maïskoekje en een bitter-zoete saus op basis van Corsendonkbier. Hierbij schonk men een Château du Grand Barrail, een "wegdrinkwijn" met een warme neus uit de Côtes de Blaye. De smakelijke en verzorgde maaltijd werd afgerond door een groot en kleurrijk bord met fruit en snoeperijen zoals amandeltulp met noga-ijs, mousse van bosbessen en krokante soesjes gevuld met mokkaroom. Daarbij kwam een glaasje likeurachtige Muscat de Beaumes de Venise.Om te besluiten werden de goede bedoelingen van Paul en Nadine Andriesen bevestigd door koffie met zelfgebakken koekjes. Wij delen de mening van hun vaste klanten : de voorgestelde menu's bieden kwaliteit voor licht verteerbare prijzen.PIETER VAN DOVERENPaul en Nadine Andriesen Goede bedoelingen en een serieuze kleinschalige aanpak zorgden voor een gedegen reputatie.