Leuvens Settlemint haalt 16 miljoen euro op

Benny Debruyne
Benny Debruyne Redacteur van Trends

De in 2016 opgerichte Leuvense blockchainspecialist Settlemint kondigde zijn eerste grote kapitaalronde – ‘serie A’ in jargon – aan, nadat het eerder al zaaikapitaal had opgehaald. Het bedrijf, dat een platform heeft waarmee bedrijven makkelijk blockchaintoepassingen kunnen bouwen, haalde 16 miljoen euro op. In eerdere rondes haalde het 5,5 miljoen euro op. De nieuwe ronde werd geleid door het Europese fonds Molten Ventures, dat eerder investeerde in bekende techbedrijven als UiPath en Revolut, en door OTB Ventures. Ook Fujitsu Ventures, Allusion, Bloccelerate en de bestaande investeerder Medici Ventures tekenden in.

De scale-up van de oprichters Matthew Van Niekerk en Roderik van der Veer wil met de nieuwe middelen zijn positie versterken in Europa, het Midden-Oosten, India en Singapore, en de Japanse markt aanboren. Het groeibedrijf stelt wereldwijd zestig nieuwe banen in het vooruitzicht.

Settlemint bouwde verschillende soorten middleware. Dat is software waarmee IT-teams van bedrijven makkelijk blockchaintoepassingen kunnen bouwen. Blockchains zijn digitale gedecentraliseerde databanken, die in heel wat sectoren toepasbaar zijn. Banken maken er gebruik van om transacties efficiënter te maken, retailers om hun productieketen transparanter en veiliger te maken, en overheden om verkiezingen eerlijk te laten verlopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content