Lara Tadiotto is terug

De Tenerife Ladies Open wekte nieuwe hoop voor de Belgische dames.

De Belgische profspeelsters zijn dit seizoen goed begonnen aan de Europese Tour. Zo was er de zevende plaats van Lara Tadiotto in Tenerife, waar ze zeven onder par speelde met 69, 68, 72 en 72. Een uitstekende prestatie van Tadiotto, die aan haar tiende seizoen in het circuit bezig is en zich na een mislukt seizoen 2002 – gekweld door blessures – helemaal lijkt te hervatten.

De Belgische profspeelsters die in de Europese Tour meedraaien, krijgen niet zo vaak de kans om voor het voetlicht te komen. In Europa loopt het seizoen maar van mei tot september. De dames moeten hun topconditie dan ook op het juiste moment te pakken krijgen. En dat leek even moeilijk te worden voor Tadiotto, die ook les geeft op de Golf de l’Empereur. De voorbije winter moest ze onder het mes om een goedaardige tumor uit de hand te laten verwijderen. Maar ze raakte tijdig fit en hoopt dit seizoensbegin goed genoeg te presteren om zich te kwalificeren voor de Evian Masters van juli, waar ze nog nooit aan deelnam. Het prestigieuze toernooi is alleen toegankelijk voor de beste speelsters van de wereld, die uit alle Tours worden geplukt. Voorts wil Tadiotto dit jaar ook de cut in de British Open overleven. Het zou de eerste keer zijn dat ze daarin slaagt.

In Tenerife bevestigde Tadiotto dus dat ze goed bezig is. Ondertussen hield iedereen de adem in toen bekend raakte dat Florence Descampe haar wederoptreden bij de profspeelsters zou maken nadat ze onlangs haar vader, stichter van de Golf de Rigenée, had verloren. Maar Florence deed het goed, werd 38ste met vier slagen boven de par, 71, 75, 73 en 73. Een succes, want het was van 1999 geleden dat ze nog in de competitie was uitgekomen. Bovendien ging het toen om amper twee toernooien. In 1998 had ze zelfs maar aan één competitie deelgenomen, terwijl ze een jaar eerder nog zeven toernooien had gespeeld. Maar Descampe is en blijft natuurlijk een van de grootste Europese speelsters van de jaren negentig. In 1992 won ze de Solheim Cup (het equivalent van de Ryder Cup) en alles samen speelde ze in het golfcircuit zo’n half miljoen euro bij elkaar.

De andere Belgische dames kregen het moeilijker in Tenerife. Valérie Van Ryckeghem (74, 75), Naima Ghilain (76, 72), Célestine De Vos (79, 74) en Ellen Smets (79, 80) raakten niet voorbij de cut. Niettemin was het een flinke poos geleden dat we nog eens zes Belgische profspeelsters in het Europese circuit hadden. Met zo’n vertegenwoordiging mogen we hopen dat onze beste speelster aan het eind van het seizoen beter zal doen dan Tadiotto in 2002, toen ze 67ste werd.John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content