Heel wat lekkerbekken kennen de weg naar La Chasse des Princes. Het restaurant bevindt zich al 26 jaar in een witte villa op een pleintje in Sterrebeek. Eliane en Paul-Emile Sauté kozen de locatie omdat ze niet ver verwijderd ligt van de nationale luchthaven, de grote ring en de verkeersader Brussel-Luik, terwijl men toch van de rust van het groen kan genieten.
...

Heel wat lekkerbekken kennen de weg naar La Chasse des Princes. Het restaurant bevindt zich al 26 jaar in een witte villa op een pleintje in Sterrebeek. Eliane en Paul-Emile Sauté kozen de locatie omdat ze niet ver verwijderd ligt van de nationale luchthaven, de grote ring en de verkeersader Brussel-Luik, terwijl men toch van de rust van het groen kan genieten. La Chasse des Princes bouwde in de loop der jaren een trouwe schare volgelingen op: mensen die houden van de spontane ontvangst van Eliane en de oprechte keuken van haar echtgenoot Paul-Emile. De kok heeft zijn beroep altijd serieus genomen: hij kiest voor verse producten en sausen met diepgang. Na al die jaren kreeg La Chasse des Princes een nieuw jasje. Het geslaagde decor is van de hand van Carine de Miomandre ( KA International) en is te omschrijven als 'harmonieuze, oogstrelende, hedendaagse landelijkheid'. De bediening en spijskaart zijn in het Frans. De vermelde bereidingen zijn Belgisch-Frans met hier en daar een vleugje Middellandse Zee. De prijzen vallen mee, zolang men de coups de coeur du chef links laat liggen. Voor 580 frank is er een gratin van kreeft en gamba's, u betaalt 650 frank voor een lekkerbekkenbord met scampi, kreeft, oester, ganzenlever en sint-jakobsschelpen en 780 frank voor een duo van tarbot en gevulde zeetong met schaaldierenboter. De wijnkaart is beknopt en is samengesteld uit Franse en wereldwijnen. De helft van de flesjes kost minder dan 1000 frank en de huiswijn, die werd geselecteerd door Grafé Lecocq, komt op 650 frank. Wij kwamen op een zondag, de avond voor twee sluitingsdagen, en werden er op een correcte manier van op de hoogte gebracht dat niet alles voorradig was. Dat mag als men uitsluitend met vers werkt. Wij kozen: krokant gebakken gamba's met salade en lichte vinaigrette (480 frank) en in huis bereide ganzenleverterrine met gelei en uienconfituur (520 frank). Beide gerechten behaagden, alleen spijtig dat er niet meer terrine was. Hoofdgerechten waren filet van zeetong met garnalen en Hollandse saus met een extra druppeltje citroen (780 frank) en ossenhaas uit Argentinië met bearnaisesaus en frieten (780 frank). Ook hier tevredenheid alom. De glazen waren gevuld met een Côte du Rhône, Cuvée de l'Améthyste Pserrin, Vieilles Vignes, een aangenaam soepele wijn die zijn prijs waard was (990 frank). Wij gingen door de knieën voor een 'île flottante' van gepocheerd eierschuim met amandel en karamel (200 frank). Voldaan en goedgemutst stonden wij weer buiten. Pieter van Doveren