Kwaliteitsbrasserie

Antwerpen heeft er weer een aanbevelenswaardig adresje bij : brasserie-restaurant Margaux.

Margaux verbaast door de ligging in een woonwijk en door het elegante interieur, dat oud en nieuw samenbrengt. Het idee komt van Amaury Van de Velde en Marianne Peeters. Amaury liep koksschool in Anderlecht, werkte in gedegen Brusselse huizen ( Orangeraie, Chouan) en trok naar André d’Haese (Vilvoorde). In Antwerpen was hij in brasserie Greens kokend vennoot van Jannick Bervens.

In Berchem bij Antwerpen vonden Amaury en Marianne een sierlijk hoekhuis uit het begin van deze eeuw, dat compleet werd opgeknapt en heringericht. Door de ligging op een spitse hoek geeft de ruime eetzaal aan beide kanten uit op straat. Aan de tuinzijde is een terras, waar men bij mooi weer ook kan eten. In het grappige hoekkamertje komt binnenkort de kruideniers- en traiteurswinkel, met producten en gerechten uit het restaurant voor meeneemprijzen.

De spijskaart vermeldt voor elk wat wils : ganzenlever op natuurlijke wijze met appelgelei en brioche-toost (550 fr.), carpaccio van filet d’Anvers met marinade van zwarte olijven en parmezaanse kaas (395 fr.), mulet of hardervis met spinazie, botervinaigrette en aardappelkoek (565 fr.). De Frans georiënteerde wijnkaart bevat een kleine verzameling Margaux-wijnen. Aanbevolen : Sancerre, Domaine Millet, MD ’95 (980 fr.), Château Ramage La Batisse, Haut-Médoc, MC ’93 (1200 fr.), Rosso di Montalcino, Ciacci Picolomini, AC ’94 (980 fr.), Château Cordet, Margaux, MC ’93 (1200 fr.) en de huiswijn, een uit de Ardèche afkomstige Domaine de Mont-Auriol als witte sauvignon of rode merlot (495 fr.).

Wij proefden een smakelijke mosselsoep met saffraan en gebakken witloof (225 fr.) en krokante ravioli met farce van gevogelte, soja, julienne van prei en roze radijsvinaigrette (325 fr.). Het hoofdgerecht was een flink en smakelijk stuk onglet (ziel of middenrifspier van het rund) in bordelaise met gestoofde sjalotten en prima frieten (495 fr.). Aan de overkant van de tafel verscheen op de grill gequadrilleerde tarbot met nogal flauwe in olijfolie gemarineerde groenten en beetgare deegwaren (720 fr.).

Chef-kok Amaury wil dat men de kwaliteit van zijn producten proeft ; daarom is hij zuinig met zout en specerijen. De door Marianne voorgestelde wijn, een aangename Frank Phélan, Saint-Estèphe, MC ’93 (985 fr.), kwam vooral bij het vlees tot zijn recht.

Margaux heeft heel wat troeven : een aangename en heldere inrichting, vriendelijk onthaal, een goede stemming die aangewakkerd wordt door het gezellige gekletter uit de open keuken, snelle bediening, verzorgde bereidingen en redelijke prijzen. De sinjoren mogen blij zijn met deze nieuwe kwaliteitsbrasserie.

PIETER VAN DOVEREN

Amaury Van de Velde en Marianne Peeters Vriendelijk onthaal, snelle bediening, verzorgde bereidingen en redelijke prijzen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content