Kroon op het werk

Erik Prieels

WIE

Erik Prieels (52)

WORDT

Algemeen directeur human resources bij Audi Brussels

WAS

Erik Prieels werkt al sinds 1987 bij VW/Audi. Hij startte in dat jaar na zijn studies menswetenschappen, aankoopbeleid en bedrijfsmanagement als administratief bediende bij Volkswagen in Vorst. Hij maakte bij VW/Audi voornamelijk carrière in de logistiek en de projectcoördinatie. Hij deed ook missies in andere landen, onder andere in Spanje bij de opstart van de Seat-modellen Toledo en Leon. In 2006 leidde hij in ons land het logistieke traject toen in Vorst de productie van de Audi-modellen startte.

In 2011 kreeg Prieels de verantwoordelijkheid over de personeelsafdeling van Audi Brussels. Hij noemt die functiewissel de sprong van zijn leven. “Ik had in 1987 nooit kunnen denken dat ik hr-verantwoordelijke zou worden”, zegt hij. “Voor mij was dat onbekend, maar ik dacht ‘waarom niet?’ Ik heb me die stap nog geen moment beklaagd. Zo’n grote verandering inspireert je en anderen rondom je. Het heeft me doen inzien dat welke job je ook doet, je altijd met mensen werkt.”

WIL

Begin dit jaar volgde Prieels Thomas Neuhaus op als algemeen hr-directeur van Audi Brussels. In zijn nieuwe verantwoordelijkheid, die Erik Prieels “een kroon op het werk, een stukje ambassadeurschap voor al het personeelswerk dat hier gebeurt” noemt, heeft hij de totale verantwoordelijkheid over de hr. “Doorheen de jaren zijn we naar een andere manier van samenwerken met de sociale partners gegroeid. In het VW-tijdperk kwamen de vakbonden minder positief in het nieuws. Nu komen we eerder positief in de aandacht. Nu heb ik de eer een stapje hoger te zetten en komt ook de personeelsontwikkeling, het gezondheidscentrum en het uittekenen van de strategie erbij. Die uitdagingen maken het zo boeiend.”

WAT IN VRIJE TIJD

Familie. “We hebben vier kinderen en in de week zie ik hen weinig. In het weekend compenseer ik dat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content