Kortrijk zit Brugge op de hielen

De prijzen van Kortrijkse nieuwbouwappartementen stijgen snel. In april toonden de prijsstatistieken van het studiebureau de Crombrugghe & Partners al een prijsklim van 3,5 procent in Kortrijk. De voorbije maanden kwam er nog eens 8 procent bij, wat resulteert in een gemiddelde vraagprijs van 3425 euro/m2. Kortrijk sluipt zo almaar dichter bij provinciehoofdstad Brugge, waar de gemiddelde vraagprijs na een beperkte stijging (+0,5%) landt op 3525 euro/m2. Ook op iets langere termijn maakt de opmars van Kortrijk indruk. Met een prijstoename van 40 procent in vijf jaar is Kortrijk een van de snelst duurder wordende regio’s in Vlaanderen.

Aan de kust zitten de vraagprijzen opnieuw in de lift. In april maakten we in de Vastgoedgids nog gewag van een verrassende prijsdaling van 5,1 procent. Nu dikt de gemiddelde vraagprijs met 1,5 procent aan tot 3800 euro/m2.

Ondanks een toename van 3,5 procent blijft de Westhoek de goedkoopste deelmarkt van West-Vlaanderen voor nieuwbouwappartementen. De gemiddelde vraagprijs bedraagt er nu 2840 euro/m2.

Kortrijk zit Brugge op de hielen

In de kijker

In de Brugse Abdijbekestraat, op de site van het oude Provinciehuis, is de projectontwikkelaar CAAAP gestart met de bouwwerken van het woonproject Abdijbeke. Verdeeld over twee gebouwen komen er 38 appartementen. De mix van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen wordt aangevuld met twee penthouses en vier duplexappartementen. De twee gebouwen komen boven op een ondergrondse parking met 52 parkeerplaatsen. Voor de architectuur ging CAAAP aankloppen bij Declerck-Daels Architecten uit Roeselare.

De prijzen van de eenslaapkamerappartementen starten vanaf 299.000 euro. Voor de appartementen met twee slaapkamers, die het merendeel van het aanbod uitmaken, is de startprijs 349.000 euro. Voor een appartement met drie slaapkamers moet u minimaal 420.000 euro neertellen. Volgens CAAAP is 55 procent van de appartementen verkocht. De oplevering is gepland voor de zomer van 2022.

Kortrijk zit Brugge op de hielen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content