KOMMUNIKATIE. MEVROUW KU-LEUVEN

Githa Roelans had samen met haar man een weekje diepzeeduiken gepland voor het Allerheiligenverlof. De stapels werk die haar nieuwe job meebrengt, hebben er echter anders over beslist. Het “weekje Allerheiligen” werd niet in het zeewater van het Israëlische Eilat doorgebracht, maar achter een keurig ogend bureau in de Naamsestraat in Leuven. “Voor reizen, één van mijn vele hobby’s, zal er de komende maanden flink wat minder tijd zijn, ” zegt Githa Roelans alsnog met de glimlach.

Daarmee verwijst de uit Antwerpen afkomstige licentiate gechiedenis naar haar recente promotie. Ze werd, in het kader van een vrij ambitieus programma, aangesteld tot hoofd van de dienst kommunikatie van de KU-Leuven. Githa Roelans : “In feite was het kommunikatiebeleid in de KU-Leuven versnipperd. Het is de bedoeling om dit te stroomlijnen, sterker te koördineren en te professionalizeren. Daarbij moeten externe en interne kommunikatie hand in hand gaan. “

Dat het de Leuvense universitaire gemeenschap menens is, moge blijken uit verschillende elementen. De ietwat voorbijgestreefde dienst “Informatie en Onthaal” krijgt een andere naam (Dienst Kommunikatie) en vooral een nieuw elan. Verder is er het blote feit dat Roelans nu rechtstreeks ressorteert onder de nieuwe rektor André Oosterlinck. Tussen nu en het jaareinde werkt “kommunikatiemanager” Roelans aan een strategisch plan, waarin de grote contouren van het beleid en de nieuwe strukturen vastgelegd zullen worden. Eens dat plan goedgekeurd door de akademische overheid, wordt het vanaf volgend jaar geïmplementeerd. Githa Roelans, gehuwd met een Barcelonees, zal dan ook een beetje als Mevrouw KU-Leuven door het leven gaan. Bedrijfsleiders, journalisten, studenten, politici enzovoort kunnen voortaan met hun vragen bij Githa Roelans en haar tien koppen tellende staf terecht.

Githa Roelans komt bepaald niet onbeslagen op haar nieuw terrein. Ze is reeds sinds 1993 medewerkster van de Leuvense universiteit (in de dienst “Mecenaat en Sponsoring”, waar ze ook vandaag nog direkteur van blijft) en ze deed, eerder nog, ruimschoots “kommunikatie-ervaring” op bij het Brusselse kantoor van het in PR, kommunikatie en advies gespecializeerde kantoor Burson-Marsteller.

De uit Antwerpen afkomstige, maar nu in Sint-Pieters Woluwe wonende Roelans, is een licentiate moderne geschiedenis. Later vervolmaakte ze haar opleiding via een aantal hoog aangeschreven buitenlandse studieprogramma’s (Genève, Luxemburg). Nu is ze carrièrevrouw, “wat het leven niet gemakkelijker maakt” zoals ze moeiteloos toegeeft. Githa Roelans is jong (31 j.) en, gevraagd naar haar hobby’s, komt ze met een hele waslijst aandraven : fotografie, diepzeeduiken, mountain bike, Spanje en Catalonië, literatuur en reizen.

GITHA ROELANS (KU-LEUVEN)Via Antwerpen en Brussel naar Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content