Knusse Brugse bistro

Guillaume is eigenlijk Wim Vansteelant. Hij liep koksschool in Koksijde, ging aan de slag in Hostellerie Kemmelberg waar hij de prijs won van ‘Beste Juniorkok’, en stapte daarna over naar Esmeralda in Knokke, waar hij zes jaar bleef. In 2000 opende Wim in Brugge zijn eigen eethuis: Guillaume.

De bistro heeft zijn onderkomen in een vijftiende-eeuws huisje in een kalm achterstraatje in de buurt van ‘t Zand. De inrichting werd onlangs vernieuwd. Gepoetst parket, witte muren, een oud plafond en een zithoek met leren bank voor een brandend vuur en, op de achtergrond, Jacques Dutronc brengen de juiste sfeer om gezellig te tafelen.

Specialiteit zijn ‘surf & turf’-bereidingen, zoals roti paratha van gekonfijte uien, witte pens, kreeft, Parmezaanse kaas en truffel (22 euro) en kalfszwezerik met mosselen, rivierkreeft en tagliatelle van courgette (28 euro). Guillaume heeft ook een interessante, wereldse wijnkaart met flink wat uitleg.

Hapjes, zoals warme witte pens met mosterdsaus, een massieve parfait van krab en een nostalgische bereiding van sint-jakobsnoot in schelp, deden ons verlangen naar méér. Er volgden twee voorgerechten. Enerzijds mooie, grote sint-jakobsschelpdieren die het onderwerp waren van drie rijke bereidingen met broccolipuree met – te veel – grof zout, met paddenstoelen, spinazie en champagnesaus, en met paprika en nantuasaus (22 euro). Anderzijds kreeft in een wilde bereiding met mango, droogtomaat, avocado, terrine van ganzenlever, zeewier en raketsla (22 euro). We opteerden ook voor twee verschillende hoofdgerechten: aan de ene kant van de tafel verscheen Deense kabeljauw van topkwaliteit onder een korst van hazelnoot en Parmezaanse kaas met jus van kip en curry, sinaasappel en winterasperges (28 euro). Mijn tafelgenoot bestelde het zachte, intens smakende vlees van haas, geserveerd met een klassieke poivradesaus, puree van knolselder en een torentje van bloedworst, nougat en vijg (28 euro). Wij sloten de maaltijd af met vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom (10 euro). (T)

Guillaume

Korte Lane 20

8000 Brugge

Tel.: 050 34 46 05

www.guillaume2000.be

‘s Middags uitsluitend lunch (30 euro)

Avondmenu: 60 euro zonder, en 90 euro mét dranken

Op zondag alleen lunch na afspraak

Gesloten op maandag en dinsdag

Kader: sfeervolle bistro met actuele inrichting

Onthaal en bediening: op niveau

Keuken: smakelijk (Escoffier met een moderne twist)

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content