Klara in Lier

Pakweg tien jaar geleden had hoofdproducer Wilfried Westerlinck het geniale idee de ivoren toren van de cultuurzender (toen nog Radio 3) te verlaten en één weekend lang in een middelgrote provinciestad neer te strijken. Qua klantenbinding een schot in de roos. Insiders spreken van missionariswerk, maar of er zieltjes gewonnen worden, kan niet worden gemeten. Netmanager Walter Couvreur: “Daarvoor is het meetinstrument waarover we beschikken niet verfijnd genoeg.”

Zo’n groots evenement is dus vooral een public-relationsoperatie. Behalve concerten kan het publiek ook programma’s live bijwonen. En het aanbod is ruim en zeer verscheiden.

Enkele blikvangers. Het openingsconcert (vr 17/5, 20.00 uur, Sint-Gummaruskerk, Kardinaal Mercierplein) is gewijd aan G.F. Händel, met de première voor België van het recentelijk ontdekte ‘Gloria’ door het Vlaams Radio Koor, het Ensemble De Profundis, solisten Jan Van Elsacker en Valérie Gabail onder leiding van Paul McCreesh.

Lut Van der Eycken bezoekt ‘ Lierische Kunsten’ (za 18/5, 13.00 uur, Gevangenenpoort, Eikelstraat 27) en Paul Rans heeft de Zimbabwaanse mbira-koningin Stella Chiweshe uitgenodigd voor een concert met wereldmuziek dat aansluit bij de tentoonstelling Shona-sculptuur (Colibrantkapel, Deensestraat).

Rondas praat met Walter Van den Broeck en Gaston Durnez over Felix Timmermans, de Lierse icoon bij uitstek (zo 19/5, Colibrantleeszaal, Deensestraat); Peter van Bouwel begeleidt u bij het Persjoenkelen, een boeiende orgelwandeling; Lut Brits presenteert het slotconcert door het Vlaams Radio Orkest en cellist Roel Dieltiens onder leiding van Silveer Van den Broeck. Ze brengen muziek van W. Henderickx (Raga II), C. Saint-Saëns (Celloconcerto nr. 1), R. Veremans (Nacht en morgenontwaken aan de Nete), M. Ravel (Suite nr. 2 uit Daphnis et Chloé).

Milo Derdeyn [{ssquf}]

Vr 17 t/m zo 19/5, verscheidene locaties in de stad Lier.

Info: 03-488 06 79 &

www.klara.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content