Klanten van Rabobank.be ‘vergeten’ 23 miljoen euro af te halen

Rabobank.be is sinds 1 september definitief gesloten. Er stond toen nog meer dan 23 miljoen euro op 25.463 niet afgesloten rekeningen bij de internetbank. Het geld is overgeschreven naar de Deposito- en Consignatiekas, waar alle Belgische slapende tegoeden worden ondergebracht tot de eigenaars ze komen opeisen. De rente die de spaarders krijgen op hun slapende tegoeden is met 0,6 procent hoger dan bij de meeste spaarrekeningen, tenminste als de tegoeden minstens een jaar bij de kas blijven staan.

Dankzij de digitalisering kunnen de betrokkenen met enkele muiskliks hun geld terugvragen. Via de overheidswebsite MyMinfin kunt u opzoeken of u slapende tegoeden op uw naam hebt staan. Is dat zo, dan kunt u via e-DEPO de procedure starten voor terugbetaling.

De Nederlandse moeder Rabobank kondigde in juni 2021 al het einde van de Belgische internetspaarbank aan, nadat er geen overnemer was gevonden. De afbouw van de activiteiten gebeurde in fases, waarvan de laatste het afsluiten van de spaar- en zichtrekeningen was. Rabobank.be heeft twintig jaar op de Belgische markt gewerkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content