Klaar voor de start

Vanaf maandag 17 februari 2014 is het bittere ernst: dan gaat de nieuwe editie van de Beleggerscompetitie definitief van start.

Op maandag 17 februari 2014 begint de nieuwe editie van de Beleggerscompetitie. De wedstrijd loopt dit jaar over een periode van twaalf weken en eindigt op vrijdag 9 mei 2014. Door deel te nemen kunt u uw talent als belegger uittesten, zonder dat u het risico op een financiële kater loopt. U kunt beleggen in een gevarieerd aantal financiële producten, zoals aandelen, trackers en turbo’s.

Als u deelneemt, krijgt u bij de start een fictief kapitaal van 100.000 euro. Dat bedrag kunt u beleggen in aandelen die noteren op de Euronext-beurzen van Brussel, Amsterdam en Parijs. U kunt ook aandelen kopen die deel uitmaken van de Duitse Dax-30-index. Daarnaast kunt u opteren voor een van de twintig trackers op Euronext. In een aandeel of een tracker kunt u maximaal 10 procent van de waarde van uw portefeuille investeren. Als de waarde van uw portefeuille 120.000 euro bedraagt, kunt u dus tot 12.000 euro besteden aan een nieuw aandeel.

U kunt ook experimenteren met turbo’s. Die afgeleide producten hebben een hefboom, zodat uw winsten — en uw verliezen — sneller toenemen. Om de competitie niet te laten uitgroeien tot een turbocompetitie, is het percentage turbo’s dat u kunt kopen beperkt tot maximaal 5 procent van de waarde van uw portefeuille.

Nodig een vriend uit

Boven op het virtuele startkapitaal van 100.000 euro kunt u 17.000 euro virtueel geld verdienen door vrienden uit te nodigen en de dagelijkse quizvraag te beantwoorden. Per vriend die zich inschrijft en die een portefeuille aanmaakt, krijgt u 500 euro virtueel geld, met een maximum van 2500 euro. De mogelijkheid om vrienden uit te nodigen is beperkt in de tijd. Na vrijdag 28 maart 2014 wordt die functie gedesactiveerd en ontvangt u geen geld meer voor de vrienden die zich nog aanmelden. Een juist antwoord op de dagelijkse quizvraag levert telkens 250 euro op, die u onmiddellijk kunt beleggen.

Twee klassementen

Net zoals vorig jaar zijn er twee klassementen: een algemeen klassement en een voor studenten. De winnaar van de algemene wedstrijd krijgt een Hyundai i30 Wagon ter waarde van 18.099 euro, de beste student wint een Hyundai New i10 ter waarde van 9999 euro. Elke week wordt een prijs uitgereikt aan de beste belegger in beide competities. De winnaar van de weekprijs krijgt een Samsung Galaxy Tab 3 met een waarde van 199 euro.

De Beleggerscompetitie staat open voor natuurlijke personen vanaf achttien jaar, die gedomicilieerd zijn in België. Studenten moeten een inschrijvingsbewijs van een universiteit of een hogeschool kunnen voorleggen, en mogen niet ouder zijn dan 25 jaar. U kunt zich inschrijven op de website http://beleggerscompetitie.be. De deelname is gratis, maar u kunt zich maar één keer geldig inschrijven. Tot vrijdag 14 februari 2014 loopt een proefweek, waarin u met de wedstrijd kunt kennismaken.

De beste belegger

U kunt uw beleggingstalent vergelijken met dat van uw vrienden, familieleden en collega’s. Dat doet u door een subleague op te richten. Of u sluit zich aan bij een bestaande subleague en nodigt uw vrienden uit om zich daarbij aan te sluiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content