KLAAR VOOR DE EURO

Bezorgt de omrekening van frank naar euro u nu al kippenvel? De eurocalculator, die Jural Company uit Menen op de markt brengt, helpt u bij de berekening.

Zoeken naar nieuwe producten, in de eerste plaats gadgets en promotieartikelen, dat is de activiteit van de bvba Jural Company Belgium, die op 1 april 1997 werd opgestart. Zaakvoerder Jurgen Ghyselinck slaagt er vrij aardig in. De voorbije maanden bracht hij al de Dinky Dino (de dromedarisbroer van het tamagotchi-kuiken) en een brandstofbesparende magneet op de markt in ons land.

Het nieuwste product is de eurocalculator, waarmee men in een oogwenk Belgische franken omrekent in euro’s. Het systeem wordt als rekenmachine, maar ook als sleutelhangertje aangeboden. “Ik geloof het meest in de sleutelhanger,” vertelt Jurgen Ghyselinck. “Een klein ding dat je in je broekzak of handtas meeneemt. De echte rekenmachine is groter en onhandiger.” Ghyselinck vond de eurocalculator op een beurs in Hongkong. Hij is geschikt voor particulieren, bedrijven en de overheid. Ook toeristen vormen een belangrijk marktsegment. “Men kan er ook andere vreemde munten mee omrekenen. Wie met vakantie gaat, kan dollars omzetten in Duitse mark, of in de eigen munt.”

In zijn startjaar bracht Jural Company Belgium twintig producten op de markt. Op enkele uitzonderingen na worden ze in Aziatische lagelonenlanden gefabriceerd, voornamelijk in China. Naast de eurocalculator, zijn de topproducten aapjes en voetballen voor de Wereldbeker Voetbal in Frankrijk, “zingende” T-shirts en het spel, de Maze-challenger.

De gadgets hebben een gemiddelde levensduur van drie tot twaalf maanden. “Maar de euroconvertor zal langer overleven, omdat hij ook als gewone muntomvormer te gebruiken is,” hoopt Jurgen Ghyselinck. De producten worden verdeeld via groothandelaars, voorlopig alleen in België.

De helft van de aandelen van de bvba is in handen van zaakvoerder Jurgen Ghyselinck, zijn partner is een stille vennoot. Het eerste boekjaar hoopt hij af te sluiten met een omzet van 8 miljoen frank. Voorlopig is Ghyselinck nog de enige werknemer. Inmiddels zijn de diverse gadgets ook via Internet te koop. “Onze site geeft een overzicht van de producten en wordt voortdurend geactualiseerd. Handelaars kunnen er ook restloten te koop aanbieden, die aan onze database worden toegevoegd. Jural Company regelt de volledige verkoop, in ruil voor een commissie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content