KEIBERG IS KEIGOED

De Keiberg is een ideale plaats voor kieskeurige informatici. De auto- matiseringsspecialist Scorpio zweert bij het Zaventemse technologiepark.

De files tijdens de spitsuren zijn een verschrikking. Maar als economisch en geografisch centrum is de Keiberg in Zaventem ideaal gelegen.

“Sinds onze start in 1987 liggen wij op de Keiberg. Antwerpen, Brussel en Gent zijn vlakbij. En in die driehoek liggen bijna al onze klanten. Ik ken maar één plek die misschien wat meer prestige heeft, en dat is het centrum van Brussel.” Jacques Delaere, algemeen directeur van Scorpio Finance, zweert bij het Zaventemse technologiepark. Voor de man is het zelfs een extra troef om informatici te lokken. Op de schaarse arbeidsmarkt van automatiseringsspecialisten, is de Keiberg nog steeds synoniem van een gegeerde plek. “Hoge salarissen zijn vandaag niet meer genoeg,” zucht Delaere. “Je moet een goed imago uitstralen. Behalve onze ligging aan de Keiberg, doen we dat ook met onze geplande beursgang volgend jaar. Welke beurs het wordt, weten we nog niet. Maar een beursgang levert je een grote kredietwaardigheid en naamsbekendheid op. Ook in het buitenland.”

Een vijfde van de aandelen gaan, wellicht in juni 1999, naar de beurs. Scorpio twijfelt nog tussen Brussel, Parijs, en Easdaq. “We hebben het geld niet nodig om als starter te overleven. Maar we willen met de beursgang partners met goede adviezen aantrekken.” Want Scorpio is sinds zijn ontstaan in 1987 winstgevend. Het bedrijf haalt in 1998 een omzet van 210 miljoen frank, en een winst voor belastingen van 30 miljoen frank. Daarvan wordt vijf achtste uitgekeerd, voor een groot stuk aan de 53 werknemers. De houdstermaatschappij Scorpio Finance is voor 31% in handen van de werknemers. Jacques Delaere heeft 38% en de holding Cime, een verzameling privé-personen, de resterende 31%. De holding groepeert twee werkmaatschappijen: Scorpio Network Services en Scorpio Technology. Beide bedrijven leggen zich sinds tweeënhalf jaar toe op Internet-applicaties voor banken. “Banken maken 70% van onze omzet. We zorgen ervoor dat ze op een sexy manier op het Net komen,” duidt Jacques Delaere. 60.000 Belgische consumenten, vooral particulieren maar ook bedrijven, klikken vandaag via het Net naar de banken. Scorpio sloot contracten met Cera Bank, Anhyp, Ippa. In het buitenland met de Britse Natwest en de Bank of Ireland. Jacques Delaere ziet enorme groeimogelijkheden, “vooral voor beursverrichtingen via het Net”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content