KAYMER WINT EUROPEAN TOUR

De European Tour heeft zijn prijzen uitgedeeld en bereidt volgend seizoen al voor. Zo heeft de Duitser Martin Kaymer het gehaald in het Dubai World Championship en komen er in 2011 drie nieuwe toernooien: de Golf Champions van Bahrain in januari (zodat er voortaan vier toernooien in de Golf gespeeld worden), de Sicilian Open in Ragusa in maart en de Johor Open in Maleisië in november.

Met zijn eindoverwinning in de Europese Tour strijkt Kaymer een bonus op van 1.092.418 euro. Hij volgt daarmee levende legendes op als Seve Ballesteros, Nick Faldo, Ernie Els en Colin Montgomerie. In Dubai werd hij nochtans pas dertiende, want zaterdag sloeg hij zijn bal op de achttiende hole, een par 5, in het water. “Een serieuze fout”, zei de Duitser, die zijn dertiende plaats bovendien moest delen met een paar collega’s, zoals de Noord-Ier Graeme McDowell, de enige die hem voor de eindzege nog kon bedreigen. “Dat prijzengeld, dat is natuurlijk meegenomen.”

Kaymer speelde dit seizoen al 4,4 miljoen bij elkaar en bracht zijn totale prijzengeld voor zijn hele carrière daarmee op 9,8 miljoen. “Maar veel belangrijker is dat ik met dit eindresultaat een paar absolute topspelers uit de geschiedenis van de Euopese golfsport evenaar. Nadat ik dit jaar al in het winnende kamp stond in de Ryder Cup, en ook het US PGA Championship won.”

Kaymer viert op 24 december zijn 26ste verjaardag, maar heeft al heel lang de reputatie dat hij zeer professioneel is. De Duitser is zeer ontgoocheld over zijn score in Dubai. “Ik speelde nochtans op een goed niveau toen ik in Dubai aankwam en ik putte goed. Maar ik kreeg het al snel moeilijk met de verre slagen. Ik was te kort met al mijn ijzers. Een jaar geleden beet ik ook al de tanden stuk op dit parcours. Ik slaag er hier maar niet in om de goede lijn voor de putting te lezen.”

Het neemt niet weg dat Kaymer een heel verdienstelijk seizoen achter de rug heeft. Hij moest in Dubai zijn gevaarlijkste concurrent kloppen, Graeme McDowell, die samen met de Duitser de Ryder Cup won en ook de US Open. De eerste helft van het seizoen werd gedomineerd door de Noord-Ier, die op Pebble Beach won, maar dan kwam de Duitser opzetten. In september won hij het US PGA, de KLM Open en het Alfred Dunhill Links Championship op Saint Andrews. “En nu wil ik mijn vriend Lee Westwood achterna, en de nummer één van de wereld worden”, zei Kaymer nog. Ambitieus is hij wel, de Duitser.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content