Kato Severijns van Lifestyleshop The Hive, Hasselt: ‘We doen niet mee aan modegrillen’

Kato Severijns © fotografie Debby Termonia

Het is gezellig druk in de Dokter Willemsstraat in Hasselt. “Amai, wat een schone winkel. Is dat een boetiek?” vraagt een passant, terwijl ze nieuwsgierig door de etalage van Lifestyleshop The Hive naar binnen kijkt. De uitbaatster, Kato Severijns, houdt het tafereel glimlachend in de gaten. “Toen ik jong was, werkte ik in een piercingshop, waar vooral alternatieve jongeren over de vloer kwamen. Er hing een ruiger sfeertje, waardoor heel wat mensen er niet binnen durfden te stappen. Nu ik wat ouder ben, snap ik dat. Daarom besloot ik The Hive toegankelijker te maken. Bij ons draaien we geen luide rock en hangen de muren niet vol tattootekeningen. Wij kiezen voor loungemuziek en stijlvolle designelementen. Ook het grote herenhuis spreekt mensen aan. Wanneer klanten hier voor het eerst komen, voelen ze zich meteen op hun gemak.”

Piercen en tatoeëren zijn niet alleen een kunst, maar ook een ambacht’ Kato Severijns

Het cliënteel van The Hive is erg uiteenlopend. “Bij ons is iedereen welkom”, zegt Kato. “Van jonge studentes die hun eerste piercing willen tot zakenmannen die een promotie willen vieren met een tatoeage. Ons klantenbestand is enorm divers. Onlangs kregen we een man van zeventig over de vloer, die dacht dat dit een juwelenwinkel is en op zoek was naar een cadeau voor zijn vrouw. Een paar dagen later belde hij voor een afspraak.”

Is The Hive ook de plek om nieuwe tattootrends te ontdekken? “De artiesten die hier werken, zijn enorm goed in wat ze doen en volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Maar ze staren zich niet blind op vluchtige trends. The Hive zet in op kwaliteit en authenticiteit. Voor ons zijn piercen en tatoeëren niet alleen een kunst, maar ook een ambacht. Modegrillen waaien snel over. Daar doen we liever niet aan mee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content