Karakter kweken

© K. Van exel

Ondernemer en academicus Alex Van Breedam houdt van fietsen, basketten en lopen. Hij droomt ervan ooit werelduurrecordhouder op de piste te worden.

Wat was uw beste zet?

“De durf om te vernieuwen door een innovatief bedrijf op te richten in zo’n conservatieve sector als de logistiek.”

Uw beste boek?

De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst. De Vlaamse onderbuik sterk onder woorden gebracht.”

Wat had u nooit verwacht?

“Hoe mensen toch nog zo weinig aandacht kunnen hebben voor de maatschappij en voor duurzaamheid, de zogenaamde ‘ après moi le déluge’-reflex.”

Wat wordt onderschat?

“De erfenis die de babyboomers en onze generatie voor onze kinderen achterlaten, onder andere in klimaat, ruimtelijke ordening, gebruik van grondstoffen, gebruik van overheidsmiddelen, pensioenlast,…”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Fietsen, basketten en lopen. Ik heb al twee marathons gelopen, maar ik bereid mij al bijna vier jaar voor om mijn persoonlijk uurrecord op de piste te fietsen. Mijn doel is 40 km in een uur te rijden.”

Beste plaats om uw hobby te beoefenen?

“Met de fiets op de rollen in de garage. Dat is oersaai, maar het karakter dat je kweekt door de uithouding en de pijn, maakt dat je heel anders in het leven staat. Die endorfines zijn mijn doping om vol te houden, ook als ondernemer.”

De fout waaruit u het meeste leerde?

“Het geloof dat alles vanzelf wel goed komt. De toekomst is misschien meer maakbaar dan gedacht.”

Waar droomt u van?

“De logistiek in een duurzame plooi leggen en ooit wereldrecordhouder op de piste te worden, in de hogere leeftijdscategorieën weliswaar.”

Wie of wat wordt overschat?

“De veranderingsbereidheid van de maatschappij, bedrijven en mensen.”

Beste bier?

“Gouden Carolus Tripel van het vat. De familie Van Breedam kocht in 1872 de brouwerij het Anker in Mechelen. Ik weet niet of het verre familie is, maar toch voel ik een band. Misschien ook omdat het voor mij de dichtste brouwerij is – local for local.”

Alex Van Breedam (52) is de CEO van Tri-Vizor, een disruptief bedrijf in de logistiek.

Karakter kweken
© K. Van exel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content