Kaders met vleugels

Het is de eerste keer dat Click Interim zich naar buiten presenteert. De dochter van de human resources-groep Konvert is al wel sinds februari operationeel. Konvert Interim (2,6 miljard frank omzet in 1998) is gegroeid vanuit het Texas van Vlaanderen en heeft zich meer toegelegd op het arbeiderssegment. Bedienden nemen een kleiner aandeel in. Click Interim moet nu de markt van bedienden en kaderleden sterker bewerken.

Philippe Verbrugge (45) werd aangetrokken als manager van het nieuwe filiaal. Hij studeerde rechten aan de KULAK en de KU Leuven en specialiseerde zich in het verzekerings- en het arbeidsrecht. Na een aantal stages in bedrijven als Jonckheere en Lano startte hij in 1981 in het familiebedrijf Verbrugge (textielmachines). In 1990 werd hij er bestuurder en personeelsdirecteur. Vorig jaar werd Verbrugge echter overgenomen door de groep Brant Beheer. “Ik heb via headhunting een aantal mogelijkheden gekregen”, zegt Philippe Verbrugge. “Ik heb het ex-familiaal bedrijf in de beste omstandigheden verlaten. Interim heeft me altijd geïnteresseerd. Zo ben ik bij de Konvert-groep beland.”

Verbrugge heeft ook een uitgebreid sociaal leven. Zo is hij bestuurder van de Kamer voor Handel en Nijverheid Roeselare-Kortrijk-Oostende, lid en gewezen voorzitter van de Lions Club Roeselare, lid van het federaal comité van de VLD Roeselare-Kortrijk, lid van het regionaal comité Fabrimetal Oost- en West-Vlaanderen.

Click Interim heeft kantoren in Kortrijk, Brussel en Gent. Er zullen er nog meer volgen, maar waar is nog niet bepaald. De aparte positionering was ook noodzakelijk omdat een kaderlid niet snel in een interimjob zal stappen. Interim heeft een negatieve bijklank. “Toch is er een schrijnend tekort aan interim-kaderleden”, zegt Verbrugge. “Bedrijven leggen vaak de lat te hoog. Kandidaten moeten flexibel zijn, vier talen kennen, op de hoogte zijn van informatica en managementkwaliteiten bezitten.”

Click Interim heeft in samenwerking met het selectiefiliaal uit de Konvert-groep een database aangelegd van kandidaat-kaderleden en -bedienden. Het selectiefiliaal levert ook de nodige knowhow om kandidaten grondiger te screenen aan de hand van interviewtechnieken en selectieproeven. De klant krijgt een volledig dossier over de kandidaten voorgelegd. Dat daardoor de prijs iets duurder is, is volgens Verbrugge geen probleem.

Na een half jaar werking vindt Philippe Verbrugge de resultaten “positief”. Er werden tot nu toe 60 kaderleden uitgezonden. “Je mag na een half jaar geen wonderen verwachten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content