‘Jongeren willen kiezen waar en wanneer ze werken’

© maud Verhoef

WIE

Pim Graafmans (41)

IS

Managing director en medeoprichter van YoungOnes, dat bedrijven en jonge zelfstandigen via een app koppelt voor freelance-opdrachten.

WAS

Pim Graafmans studeerde aan de University of Applied Sciences in Breda. Na zijn studies ging hij aan de slag als rekruteerder, waarna hij al snel bij YoungCapital, Nederlands grootste uitzendbureau voor jongeren, terechtkwam. Graafmans groeide mee met het bedrijf, van regiomanager tot areamanager. Na bijna twaalf jaar kreeg hij in 2017 de kans een eigen platform op te zetten: YoungOnes. Het heeft tachtig mensen in dienst, en dat aantal groeit nog. Deze week begeeft YoungOnes zich op de Belgische markt.

WIL

YoungOnes koppelt bedrijven aan jonge student-zelfstandigen. In Nederland maken al 6.000 bedrijven gebruik van de app en zijn er al meer dan 1 miljoen matches gerealiseerd. “De app speelt in op de groeiende populariteit van jongeren die als zelfstandige aan de slag willen en zelf willen kiezen waar, wanneer en tegen welke tarieven ze werken”, zegt Pim Graafmans. “Vaak gaat het om ondernemende en gemotiveerde studenten die jonger zijn dan 25 jaar, een interessante groep voor bedrijven die geconfronteerd worden met krapte op de arbeidsmarkt.”

“We maken de sprong richting België omdat het freelancen er in de lift zit”, zegt Graafmans. “We kregen ook de vraag van bedrijven om naar hier te komen.”

Nochtans is onze freelancercultuur niet zo ontwikkeld als in Nederland. “Dat klopt, al heb je steeds meer jongeren die meer vrijheid willen”, zegt Graafmans. “Als je als uitzendkracht aan de slag gaat, dan moet je minimaal 25 uur per week werken. Wil iemand minder uren presteren, dan moet die freelancer worden. Je meldt je aan als zelfstandige aan de kruispuntbank en je kan actief worden op ons platform.”

VRIJE TIJD

Tennis, gezin, reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content