Is schade door vandalisme verzekerd?

© Getty Images/Science Photo Libra

Is uw woning of handelszaak beschadigd tijdens een manifestatie, dan kunt u terugvallen op uw brandverzekering. “Die dekt schade aan het gebouw bij rellen, volkstoelopen, terreurdaden, sabotage of arbeidsconflicten”, stelt de verzekeringskoepel Assuralia. Schade in het gebouw is ook gedekt, net als de inboedel, als die mee verzekerd is. Liep uw zaak zoveel schade op dat u die tijdelijk moet sluiten? “Dan voorziet de brandpolis mogelijk in een vergoeding voor bedrijfsschade via een dekkingsuitbreiding die het inkomensverlies deels dekt.”

Bij schade aan voertuigen vergoedt een full-omniumautoverzekering de verzekerde. “Begeef je je als manifestant met je auto in de betogende massa, dan komt de omniumverzekering niet tussenbeide.” Wie geen full omnium heeft, moet hopen dat de politie de daders opspoort, die dan de rekening gepresenteerd krijgen.

Meld elke beschadiging, vernieling of diefstal meteen bij de politie. Het nummer van het proces-verbaal deelt u mee bij de schadeaangifte. Zorg ook voor voldoende bewijsstukken, zoals foto’s en aankoopfacturen. Houd ook rekening met de vrijstelling of het franchisebedrag dat u moet betalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content