iPhone 3G van AppleKraakklaar hebbeding

In vogelvlucht

Microsoft Exchange ActiveSync

Intern geheugen 8 of 16 gigabyte

quad-band gsm

Edge

tri-band HSDPA

WiFi

Mp3, video

Schakelt automatisch naar het netwerk met de snelste downloadsnelheid

Cisco IPsec VPN voor versleutelde toegang tot bedrijfsnetwerken

Multi-Touch-gebruikersinterface

Gps

10 uur gesprekstijd op 2G-netwerk, 5 uur op een 3G-netwerk, 5 tot 6 uur surfen, tot 7 uur video en 24 uur muziek.

MobileMe, nieuwe internetdienst die e-mails, gegevens van contactpersonen en agendagegevens via de pushtechnologie doorstuurt naar de iPhone

Vermoedelijke prijs: 199 (8GB) en 299 (16 GB) euro

Het is ons toch wat, die iPhone van Apple. In Belgenland meer dan elders. Omdat hij maar niet wil komen, die heerlijke smartphone. Al herhaaldelijk aangekondigd, maar nog niet te bespeuren in de winkel. En vraag je ernaar bij de pr-dienst van Apple Belgium, dan hoor je lippen die stijf op elkaar staan. De hedendaagse corporate way om te communiceren verbiedt namelijk om te spreken over pijnlijke dingen.

Hoewel, pijnlijk: wij Belgen zijn een volk van compromissen. Of misschien veeleer, oplossingen vinden. Dus kopen we hem massaal in Amerika, goed gevoel met die lage dollar, en laten hem in een mum van tijd kraken door iemand met een beetje computerkennis. Zelfs politici werden al gespot met de hipste der mobieltjes. En zo kunnen we hem zelfs gebruiken bij onze geliefkoosde gsm-provider, hoewel de iPhone officieel met een abonnement van één bepaalde provider komt. Mobistar moet dat in onze contreien worden. Later. Of straks. Dat is nog niet duidelijk.

Er is immers een nieuwe iPhone op komst. Goedkoper en met meer mogelijkheden dan zijn voorganger. Maar alweer is niet duidelijk wanneer we er hier op officiële wijze van zullen mogen proeven. Juli zou de grote maand worden, maar nieuwe geruchten dompelen dat onder in grote onzekerheid.

Ach ja, wat dan nog, die iPhone is een heerlijk ding voor wie onderweg wil communiceren. Zoals in: telefoneren, chatten, mailen, surfen. Als je een keertje gespeeld hebt met een iPhone, dan neem je nooit nog een andere smartphone in de hand. Wegens op-en-top Apple: zó makkelijk om gebruiken. En nu meer dan ooit ook voor de mobiele professional die vindt dat zijn smartphone wel een ludiek en hip kantje mag hebben: het ding kan alles wat je onderweg nodig hebt.

Grote stap vooruit is dat de nieuwe iPhone met 3G-connectiviteit (UMTS en varianten) komt, waarmee hij nog sneller wordt om te mailen en surfen via het gsm-netwerk. En natuurlijk zijn scherpere prijs.

Jo Bossuyt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content