Investeringsmaatschappijen azen op Barbie

Het speelgoedbedrijf Mattel, het moederbedrijf van onder meer Barbie, Fisher-Price en Hot Wheels, wordt mogelijk verkocht. Er zijn gesprekken gevoerd met minstens twee private investeringsmaatschappijen over een overname. Dat heeft een anonieme bron aan het financiële agentschap Bloomberg bevestigd.

Mattel, de op één na grootste speelgoedproducent in de Verenigde Staten, heeft volgens de mediaberichten gesproken met Apollo Global Management Inc. and L Catterton. De gesprekken zitten nog in een pril stadium, het is niet zeker dat het tot een overeenkomst komt.

Topman Ynon Kreiz heeft Mattel de voorbije jaren getransformeerd en naar eigen zeggen in een groeimodus gezet. Het aandeel van het bedrijf presteerde beter dan dat van concurrent Hasbro, maar het deed het niet beter dan de S&P500-index op Wall Street. In 2021 boekte Mattel een omzet van bijna 5,5 miljard dollar en een nettowinst van 903 miljoen dollar. Onlangs won Mattel opnieuw de licentie om Disney-prinsessen te maken, een contract dat het in 2016 was kwijtgeraakt aan concurrent Hasbro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content