‘Interim-manager juist plaatsen’

WIE

Romina Longo (45)

WORDT

Managing director interim-management bij Batenborch International

WAS

“Ik startte mijn carrière in corporate banking en groeide vrij snel door tot managing director bij Belfius”, zegt Romina Longo. “Ik kan iedereen een eerste baan in de financiële sector aanbevelen. Na de bankencrisis wilde ik meer met mensen werken. Rekrutering was een logische keuze. Ik stak veel kennis op bij hr-dienstverleningsbedrijven. Doorheen de jaren bouwde ik een groot netwerk op van zowel kandidaten als klanten. Ik focuste op de Belgische markt. Mijn passie is nog altijd de juiste match vinden tussen een kandidaat en een bedrijf.”

WIL

“Batenborch is een internationale referentie in rekrutering en executive search voor verkoop-, digitale en marketingafdelingen. Het is mijn taak van Batenborch de referentie te maken in interim-management. Het aantal mensen dat als interim-manager aan de slag wil, stijgt jaar na jaar, maar kan nog altijd de vraag van de markt niet volgen. Bedrijven zoeken steeds vaker experts die in korte tijd succesvolle projecten kunnen opzetten en voelen de druk op hun marges, waardoor ze minder geneigd zijn toptalenten vast in dienst te nemen. Interim-managers kunnen in korte tijd zeer waardevolle veranderingen teweegbrengen, maar brengen ook hoge kosten mee. Een interim-manager moet dus vooral juist geplaatst worden. Dat is de belangrijkste meerwaarde die wij bieden. We beschikken over een zeer brede, internationale database met kandidaten. Daarnaast hebben onze consultants een zeer gerichte sectorkennis.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Door mijn roots ben ik verzot op Italië: het land, de mensen, de fantastische keuken, de prachtige Italiaanse mode enzovoort. Daarom reizen we geregeld naar Italië.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content