Intelligente modellen

Vadis is gespecialiseerd in voorspellende modellen. De onderneming geniet wereldwijd erkenning op het gebied van datamining.

Vadis werkte al met big data en datamining lang voor iedereen die termen in de mond nam. De onderneming werd in 2003 opgericht en is een referentie in het beheer van grote en complexe databanken, maar ook van het web, tekst, beeld en binnenkort ook geluid. Er werden heel wat jaren besteed aan O&O en aan de ontwikkeling van innovatieve en intelligente voorspellingsmodellen.

“Dat zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van het Brussels Gewest”, benadrukt voorzitter en chief architect officerClaude Delcour, die Vadis op-richtte samen met managing director en CTO Libei Chen. Die is doctor in de toegepaste wetenschappen en ingenieur in de toegepaste wiskunde. Hij heeft twintig jaar ervaring met projecten die te maken hebben met wiskundige modelvorming, procescontrole en -optimalisering, datamining en statistiek. Claude Delcour was vijf jaar lang R&D-directeur bij Fortis Commercial & Private Banking.

Van gegevens tot kennis

“De enige toegevoegde waarde die gegevens opleveren, is het resultaat van de analyse die men ervan kan maken”, zegt Delcour. “We ordenen eerst de b2b-gegevens om vervolgens kennis op te bouwen. De ontwikkeling van algoritmen, programma’s en analysemethodes heeft jaren van onderzoek en ontwikkeling gevergd. Tijdens de eerste jaren investeerden we tot 40 procent van onze omzet opnieuw in de onderneming. We voeren nog altijd onderzoek uit om onze oplossingen te verbeteren, die geïntegreerd worden in softwarepakketten. Dat is een gigantisch werk, want wereldwijd zijn er 450 miljoen ondernemingen.”

Naast gestructureerde gegevens (datamining) verzamelt, analyseert, indexeert en structureert het in een heleboel talen niet-gestructureerde gegevens. Doel is om de klanten de juiste informatie op het juiste moment en aan de juiste persoon te leveren. De voorspellingsmodellen die de Brusselse onderneming ontwikkelt, stellen bijvoorbeeld haar klanten in staat om het commerciële potentieel van hun klanten in te schatten en 72 risiconiveaus te voorspellen. Ook worden oplossingen op maat aangeboden om hen te begeleiden bij hun commerciële, strategische en financiële doelstellingen. Vadis rekruteert zijn klanten in de grote accounts en instellingen, zoals de Europese Commissie, en in middelgrote bedrijven in de industrie, de grootdistributie of de e-business.

GUY VAN DEN NOORTGATE

“Doel is de juiste informatie op het juiste moment en aan de juiste persoon te leveren”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content