Insurgent Cold Drip – Koude koffie als alternatief voor energiedrank

Energiedranken en ijskoffies bevatten doorgaans veel suikers en additieven. Insurgent Cold Drip is een gezonder alternatief op basis van water en koffiebonen.

Wat is Insurgent Cold Drip? “Een koude koffie die ontstaat door koud water op verse, grof gemalen koffiebonen te laten druppelen”, zegt Mechelaar Vic Dresen, die samen met zijn partner Annelies Goossens de techniek in België introduceerde. “Daardoor is het cafeïnegehalte twee keer hoger dan dat van klassieke koffie. Dat garandeert een gezonde, natuurlijke energieboost.”

Hoe is het idee ontstaan? “Door corona werden we allebei tijdelijk werkloos. We besloten de extra vrije tijd nuttig te besteden, onder meer met intermittent fasting. Toen we op zoek gingen naar drankjes die we in de periodieke vastenperiodes mochten gebruiken, stelden we vast dat er nog geen gezonde ijskoffievariant op de Belgische markt was. In Azië en de Verenigde Staten is cold drip coffee wel heel populair.”

Hoe verliep de ontwikkeling? “Na heel wat research vonden we een productiepartner die ons kon helpen met de ontwikkeling van onze koffiesmaak. We hebben veel koffies van verschillende bonen met diverse brandingen geproefd. Want ook al gebruiken we slechts twee ingrediënten, water en koffiebonen, het smaakpalet moet volledig kloppen. We kozen uiteindelijk voor de koffie van El Caracol, een kleine boerderij in El Salvador.”

Wie vormt de doelgroep? “We mikken op volwassenen met een drukke levensstijl die geregeld een natuurlijke energieboost kunnen gebruiken. We spreken vooral geëngageerde speciaalzaken aan, maar we ambiëren ook een samenwerking met de horeca. Onze koude koffie is een veelzijdig product dat ook perfect in cocktails, ijs of desserten kan worden verwerkt.”

Hoe gebeurt de financiering? “We hebben onze spaarcenten geïnvesteerd. We staan uiteraard open voor externe investeerders, maar we opteren wel voor zakelijke partners die volledig achter ons product en onze visie staan. Ook de verdere groei zal mee bepalen of we ooit met een externe financier in zee zullen gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content