Instituut koestert tradities

© GF

Het is merkwaardig dat mensen in de rij staan voor het nieuwste hippe restaurant en bereid zijn veel te betalen voor een minimum aan comfort en kwaliteit, terwijl stoelen vrij blijven in eethuizen waar men decennialang moeite doet om de klanten op hun wenken te bedienen. Les Frères Romano is zo’n adresje, waar men in een gerieflijke omgeving verzorgd en smakelijk eet tegen een redelijke prijs.

Drie broers openden Les Frères Romano 35 jaar terug in een villa tussen het groen. Eén van hen, Pascal Romano, blijft over en bewaakt de tradities van het huis. Yen Danh, de Vietnamese echtgenote van de chef, ontvangt de gasten. In de eetzaal heerst een positieve sfeer. De muren zijn versierd met kleurrijke, moderne schilderijen. Men kijkt uit op een stadstuin en achter de schuifdeuren wacht een terrasje. Zitten doet men in comfortabele zetels en op de tafels ligt smetteloos wit linnen.

Als hapjes staan traditiegetrouw rauwe bloemkoolroosjes en radijsjes met een dipsausje klaar. Er komen krokante, warme broodjes en een welkomsthapje in de vorm van in huis gemarineerde zalm met roze peper. Op de kaart staan tijdloze bereidingen, zoals gnocchi met morieljes (26 euro), gebraden langoustines met selder en curry (33 euro), zeebrasem van de grill met groene kruidensaus (27 euro), gebraden lamsribstuk met rozemarijn (66 euro voor twee) en hoevekip met eekhoorntjesbrood (33 euro). Het signatuurgerecht is kalfszwezerik van de grill met bearnaisesaus (36 euro).

Wij kozen twee voorgerechten. De garnaalkroketten hadden een mooie korst, maar de inhoud was melig (18 euro). Daarbij kwamen gefrituurde peterselie en een slaatje met tomaat. Carpaccio van rund was dun gesneden en versierd met kerstomaat, parmezaan en raketsla (16 euro). Al dente gekookte fiocchi met peer en taleggio vormden een origineel en lekker tussengerecht (16 euro). Het vlees van lamskotelet van de grill was mals en sappig en lag in het bord met kruidenboter, gekookte seizoensgroenten en kasteelaardappelen (33 euro). De kalfszwezerik kwam met te ver gebakken nieren, mosterdroom en spinazie (33 euro). We sloten af met krokante soesjes gevuld met vanille-ijs en overgoten met warme chocoladesaus (10 euro) en eersteklas chocoladegebak met vloeibare kern en opgediend met vanille-ijs en coulis van sinaasappel (12 euro).

Les Frères Romano ***

De Frélaan 182

1180 Ukkel

Tel. 02/374.70.98

www.lesfreresromano.com

Driegangenlunch op weekdagen 25 euro, privéparking

Zaterdagmiddag, zondagavond en maandag gesloten

Kader: oude villa in het groen

Onthaal en bediening: vriendelijk, in het Frans, Portugees en Vietnamees

Keuken: eerlijke productkeuken met juiste smaken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content