Inschrijvingen min of meer stabiel

De inschrijvingen van nieuwe motoren en scooters zijn in de periode van januari tot en met april met 42,3 procent gestegen tegenover dezelfde periode in 2020. Dat lijkt een enorme toename, maar in maart en april vorig jaar was er een forse daling als gevolg van de eerste lockdown. De autofederatie Febiac heeft daarom ook een vergelijking gemaakt met 2019, waaruit blijkt dat de cijfers bijna stabiel te noemen zijn, met een stijging van 6,1 procent in april en een daling met 3,2 procent over de voorbije vier maanden.

BMW heeft in de eerste vier maanden van dit jaar stevig de leiding in handen. Het premiummerk voor motorfietsen komt aan een marktaandeel van 17,3 procent. Het aantal inschrijvingen van nieuwe BMW’s bedroeg in die periode 1654 eenheden.

Honda volgt op de tweede plaats met een aandeel van 12,2 procent (1165 stuks). Kawasaki en Yamaha nemen plaats drie en vier in met 9,3 procent (883 stuks) en 8,1 procent (777 stuks). Piaggio komt op de vijfde plaats met 6,6 procent (631 stuks).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content