In Leuven vlakt de curve af

De vraagprijzen van nieuwbouwappartementen in Vlaams-Brabant blijven stijgen. In de provinciehoofdstad Leuven verloopt de prijsontwikkeling wel opvallend trager.

Het studiebureau de Crombrugghe & Partners noteerde een forse prijsstijging op de Vlaams-Brabantse markt voor nieuwbouwappartementen: +4,5 procent in een jaar. Het nieuwe prijsgemiddelde van 2975 euro per vierkante meter is ook het hoogste van alle Vlaamse provincies, West-Vlaanderen uitgezonderd, maar daar krikken de kustappartementen het prijsniveau op.

Ook in Leuven Stad zitten de prijzen nog in de lift, maar minder uitgesproken. De prijsstijging van 0,5 procent op jaarbasis brengt de gemiddelde prijs op 3775 euro per vierkante meter. In vijf jaar bedroeg de prijsklim in Leuven 3,5 procent, beduidend lager dan de provinciale stijging met 10 procent.

De Leuvense Rand (3017 euro per vierkante meter) is nipt duurder dan de regio’s Asse (2975 euro) en Halle (2950 euro). Het oosten van de provincie blijft het goedkoopst voor nieuwbouwappartementen. Op jaarbasis steeg de prijs wel met 3 procent tot 2675 euro.

Appartementen met twee slaapkamers maken 61 procent van het aanbod uit in Vlaams-Brabant. In de regio Zaventem is dat slechts 49 procent. Die deelmarkt wordt gekenmerkt door een groot aandeel eenslaapkamerappartementen: 33 procent, tegenover 22 procent op provinciaal niveau.

Project in de kijker

In Halle krijgt het oude Belgacom-gebouw op de hoek van de Arkenvest en de autovrije Basiliekstraat een nieuwe bestemming. De projectontwikkelaar CAAAP bouwt er residentie Noa’h. Achter de art-decogevel van het oude gebouw komt een nieuwe constructie met 23 appartementen, drie cascohandelsruimtes en 31 ondergrondse parkeerplaatsen.

CAAAP koos in samenwerking met het architectenbureau B2Ai voor comfortabele, ruime appartementen van 74 vierkante meter (één slaapkamer), 107 à 128 vierkante meter (twee slaapkamers) of 124 à 154 vierkante meter (drie slaapkamers). De prijs van eenslaapkamerappartementen start vanaf 290.500 euro, die voor twee slaapkamers vanaf 312.000 euro en die voor drie slaapkamers van 370.000 euro.

In Leuven vlakt de curve af

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content