In de veilige handen van 50.000 bewakers

Bij Group4Falck staat Danny Vandormael aan het hoofd van de divisie bewaking. Hij is verantwoordelijk voor 50.000 bewakers en een omzet van 1,4 miljard euro.

Drie dagen in de week zit hij op het vliegtuig voor een buitenlandse zakenreis. Maar u zult DannyVandormael niet horen klagen. Zijn job als senior vice-president bewaking Europa bij het beveiligingsbedrijf Group4Falck betekent nu eenmaal veelvuldig reizen naar de vele filialen, “van de Atlantische Oceaan tot de Oeral”.

“Als ik ‘s morgens zo vroeg mogelijk vertrek, kan ik in alle rust het werk voorbereiden in het vliegtuig. Ik schrijf rapporten tijdens de vlucht en maak zo nutteloze uren rendabel.” Vandormael is verantwoordelijk voor maar liefst 50.000 bewakers en een omzet van 1,4 miljard euro. “Als ik in een bedrijf stap, daal ik af tot de bodem. Elke topmanager zou dit moeten doen. Ik heb hele nachten meegereden met de bewakers.”

De klim naar het (voorlopig) hoogste schavotje bij Group4Falck volgde in juli. Maar Danny is al sinds 1987 aan de slag bij de firma. Hij doorliep er allerlei functies. Sinds 1999 was hij algemeen directeur in België van de belangrijkste activiteit: bewaking. Die levert 60 % van de geconsolideerde omzet van Group4Falck. In die periode zag hij het beroep van bewaker snel evalueren. “Een bewaker is voor velen nog een man in een uniform die een bareel op en neer haalt. Dat beeld is zeer sterk gewijzigd. De bewakingsindustrie wordt kapitaalintensiever door de communicatietechnologie en informatica die wordt ingebracht. Vandaag draait het vooral rond camera’s en toegangscontrolesystemen.”

En toch gaat alles nog steeds om mensen. “Je moet het altijd stellen met de lokale, hopelijk goed opgeleide bewaker. De operationele diensten vormen het belangrijkste kapitaal in een bewakingsbedrijf. Dat promoot ik ook binnen onze groep.” Danny Vandormael geeft de filialen dan ook een ruime autonomie, weliswaar gekoppeld aan een Europese bedrijfsnorm.

Jan Staes (51).

Was: directeur research & education bij Sun.

Wordt: EMEA academic manager bij Microsoft.

Vrije tijd: fietsen, golfen, fitness. Danny Vandormael (43).

Was: algemeen directeur bewaking bij Group4Falck.

Is: senior vice-president Europa bewaking bij Group4Falck.

Vrije tijd: tennis, motorcross, fitness.

W.R.

Staes moet de banden met de instellingen en belangengroepen uit de educatieve sector strakker aanhalen.”Als ik in een bedrijf stap, daal ik af tot de bodem. Ik heb hele nachten meegereden met de bewakers.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content