Ikzoekkorting.be

Roel Van Espen medewerker Trends

Online kunt u kortingen en promoties van handelszaken en supermarkten verzamelen. Een overzicht van de interessantste websites.

Valt bij u ook elke week een pakketje reclamefolders in de brievenbus? Daarmee willen winkels en supermarkten u op de hoogte houden van hun tijdelijke aanbiedingen. U vindt er vaak ook kortingbonnen in terug. Het is een hele opgave om het aanbod aan kortingen bij te houden. MijnKorting.be is daarom een handige website. U vindt er zowel kortingbonnen van de grote merkketens als van lokale winkels; u kunt die afdrukken en meenemen naar de winkel. Op de website kunt u zoeken per categorie, op trefwoord en op postcode. Ook op Gratis.be kunt u zoeken naar acties en kortingbonnen, maar deze website is minder overzichtelijk. NuKorting.be is gebruiksvriendelijker, maar het aanbod is kleiner. Dat geldt ook voor Bonissimo.

Korting.be verzamelt niet alleen bonnen, u vindt er ook tijdelijke onlinepromoties en kortingcodes voor webshops. Het aanbod mocht wel wat overzichtelijker zijn. Het is ook jammer dat u hier niet kunt zoeken naar aanbiedingen in uw buurt — bijvoorbeeld op postcode — en dat u er vaak promoties van Nederlandse winkels voorgeschoteld krijgt.

Terugbetaald via een foto

PromoLife geeft toegang tot winkel- en onlinecoupons en tot terugbetalings- en spaaracties van de grotere ketens. Via ‘geavanceerd zoeken’ kunt u uw favoriete supermarkt instellen, maar het is ook mogelijk op trefwoord of naar afzonderlijke acties te zoeken. Voordeligst.be is gespecialiseerd in onlinecoupons van webwinkels. U zoekt er per categorie, volgens webshop of naar dagaanbiedingen. Er bestaat zelfs een handige app voor Android-toestellen.

MyShopi is een handige tool om te profiteren van terugbetalingsacties voor producten. Aankoopbewijzen terugsturen via de post hoeft niet meer: het volstaat na de aankoop een foto te maken van het kasticket en die te uploaden naar de website. U vult uw persoonlijke gegevens en uw bankrekeningnummer in, en binnen de zeven dagen wordt het geld op uw rekening teruggestort. Op de homepage staat een overzicht van de promoties. Er bestaat een mobiele app van MyShopi voor Android, iOS en Windows Phones.

Reclamefolders

PromoButler verzamelt de reclamefolders van populaire winkelketens, producten en merken. In de rubriek ‘folders’ vindt u een volledig overzicht, maar u kunt het aanbod filteren volgens de winkel, het merk of de categorie. Als u zich registreert, kunt u uw persoonlijke folder samenstellen of uw favoriete promoties via e-mail laten toesturen; zo’n registratie is gratis. We namen ook een kijkje op Promoties.be, maar de inhoud bleek identiek te zijn aan die van PromoButler.

Promotiez.be belooft zowel folders als kortingcodes. Wij vonden er inderdaad reclamefolders van een heleboel Belgische ketens op terug, maar in sommige internetbrowsers blokkeert deze website. Kortingcodes hebben we niet aangetroffen.

ROEL VAN ESPEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content