‘Ik wil Closure in België uitbouwen’

WIE

Toon Lybaert (32)

IS

Countrymanager van Closure België

WAS

Toon Lybaert behaalde in 2011 een bachelordiploma businessmanagement en marketing aan de Katholieke Hogeschool Leuven, en een masterdiploma in finance- en riskmanagement aan de EHSAL. In 2013 startte hij zijn carrière bij Citibank als project- en productmanager voor kredietkaarten en consumentenkredieten. Na een jaar stapte hij over naar Accenture als managementconsultant. Zijn klanten waren vooral bedrijven in de financiële sector. Na vier jaar verliet hij het consultancybedrijf en startte hij samen met twee partners Reimagine, dat bedrijven adviseert over digitale transformatie met een focus op artificiële intelligentie. Lybaert is daar nog halftijds actief. De andere helft van zijn tijd gaat sinds oktober naar Closure, een opzegservice van abonnementen van overleden personen. Closure is in 2017 in Nederland gestart en onlangs naar België gekomen.

WIL

“Ik wil meehelpen om Closure uit te bouwen”, zegt Lybaert. “Het bedrijf past in de duurzaamheidstrend. Duurzaamheid is niet enkel vergroening, maar heeft ook te maken met sociale gelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

We willen na een overlijden de nabestaanden en de bedrijven ontzorgen. Mensen hebben veel abonnementen, zoals voor water, energie, telecom of Netflix. Die moeten na een overlijden worden stopgezet of overgezet. Closure centraliseert dat proces en communiceert met de bedrijven.”

De ambitie is in 2023 met zo’n twintig Belgische bedrijven te werken en aan het einde van het jaar 20 procent van de abonnementen van overledenen af te handelen. Closure wil zijn platform uitbreiden. Lybaert: “We denken aan schuldbemiddeling, verhuizingen, huwelijken en scheidingen.”

VRIJE TIJD

Toon Lybaert is een bergfanaat. Daarnaast zeilt, windsurft en loopt hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content