‘Ik krijg de kans pionierswerk te verrichten’

WIE

Peter van Bockstal (40)

WORDT

Salesmanager Belux en Southern Europe van Nedap Security Management

WAS

“Na mijn studie elektronica startte ik mijn loopbaan als field service engineer”, vertelt Peter van Bockstal. “Mijn taak was elektronische beveiligingssystemen – zoals camera’s, inbraak- en branddetectie en toegangscontrole – te installeren en te herstellen. Daarna stapte ik over naar een fabrikant van beveiligingssystemen, waar ik productspecialist werd. Daar groeide ik door tot presalesengineer en kon ik mijn technische kennis meer combineren met de verkoop. Uiteindelijk belandde ik acht jaar geleden bij Nedap. Daar ben ik getransformeerd van een technische expert naar een professional in sales. Potentiële klanten zagen mij door die achtergrond als een betrouwbare raadgever.”

WIL

“Nedap heeft een duidelijke ambitie: in Europa het nummer één in toegangscontrole worden. Ik ben verantwoordelijkheid voor Zuid-Europa. Het is mijn bedoeling te investeren in de uitbouw van sterkere partnerschappen in Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. Door nauw samen te werken met de verkoopteams in onze organisatie willen we ons marktaandeel in die regio’s de komende jaren sterk doen groeien.

“Die nieuwe functie geeft me de kans pionierswerk te verrichten. Er moet worden geïnvesteerd in de uitbouw van een uitgebreid partnernetwerk. De bedoeling is dat in commerciële successen te vertalen. Maar tegelijk zie ik het als een unieke kans om Spaans te leren en me te verrijken met de cultuur van al die landen.”

VRIJE TIJD

“Fietsen, tuinieren en knutselen met elektronica en hout.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content