‘Ik heb mijn kinderdroom waargemaakt’

© Dieter Telemans

WIE

Guy Paternoster (61)

IS

Gedelegeerd bestuurder nv Tiense Suikerraffinaderij

WAS

Guy Paternoster is een landbouwerszoon. “Langs vaderskant hadden we een boerderij. Mijn moeder komt uit een familie van veevoederhandelaars. In mijn jeugd werkte ik daar voortdurend. In 2006 heb ik samen met mijn neef de ouderlijke boerderij in Henegouwen overgenomen. Daar werk ik nu vooral in het weekend. Ik heb daarmee mijn kinderdroom waargemaakt. Sommigen wilden brandweerman worden, ik landbouwer.”

Na het behalen van zijn diploma landbouwingenieur aan de landbouwuniversiteit van Gembloers gaf hij enkele maanden les en deed hij zijn legerdienst bij de Ardense Jagers. “Ik ben nog altijd reserveofficier. Een goede opleiding. Je leert hoe je mensen moet leiden en een groepsgeest kan creëren.”

WIL

Sinds 1986 werkt Guy Paternoster bij Tiense Suiker. “Ik begon er als een van de jongste kaderleden, vandaag ben ik zo ongeveer het oudste directielid. Ik startte in de suikerfabriek in Wanze. Voor Tiense Suikerraffinaderij was ik jarenlang verantwoordelijk voor de aanvoer van de grondstoffen, suikerbieten dus. In het suikerbietenseizoen, van september tot januari, draaien de fabrieken continu, zeven dagen per week, de klok rond. Je bent dan met niets anders bezig.”

“De bio-ethanolfabriek in Wanze maakt nu ontsmettingsmateriaal, door de coronacrisis. En de suikerfabriek in Tienen draaide in maart op volle toeren door het hamstergedrag. Suiker is een essentieel voedingsmiddel, de verkoop steeg sterk. Gelukkig is dat hamsteren in de supermarkten sinds april afgezwakt.”

VRIJE TIJD

Werken op de boerderij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content