‘Ik heb me nog nooit verveeld’

WIE

Stefan Kerckhoven (47)

IS

Gedelegeerd bestuurder van Sopadis, de uitbater van de concessies van Volkswagen Groep

WAS

Sinds september 1999 werkt Stefan Kerckhoven voor de autoafdeling van de beursgenoteerde groep D’Ieteren. Die is de invoerder van de Volkswagen Groep in België, met merken zoals Audi, Bentley, Porsche, Seat, Skoda en Volkswagen. “Toen ik in de zomer van 1999 afstudeerde, stuurde ik naar vier bedrijven een cv. D’Ieteren reageerde als eerste. Die ruim twintig jaar zijn voorbijgevlogen. Ik heb me al die jaren onwaarschijnlijk geamuseerd. Ik heb me nog nooit verveeld. Ik kreeg steeds weer andere functies.”

Stefan Kerckhoven stuurde onder meer het netwerk van de Volkswagen-concessies aan. In het voorjaar van 2015 werd hij de algemeen directeur van de afdeling Volkswagen-bestelwagens. Dat deed hij twee jaar. “De klanten zijn daar anders dan die van de personenwagens. Het zijn zelfstandigen, zoals elektriciens en loodgieters, met heel specifieke behoeften.” Van september 2017 tot eind vorig jaar was Kerckhoven de algemeen directeur voor het merk Audi.

WIL

Sinds december 2021 is Stefan Kerckhoven de gedelegeerd bestuurder van de nv Sopadis. Die dochter van D’Ieteren baat vijftien Volkswagen-concessies uit en heeft vier Porsche-concessies. Ook superpremiummerken, zoals Bentley en Bugatti, worden via Sopadis verkocht. Met Sopadis streeft D’Ieteren naar schaalvergroting, zodat de winstmarges in het dealernetwerk omhoog kunnen. De voorbije jaren kocht het bedrijf diverse zelfstandige concessies. “De oefening is nog niet afgerond”, meldt Stefan Kerckhoven. “We kijken nog naar bijkomende overnames. Eind vorig jaar kochten we de concessies van Heremans in Groot-Bijgaarden en Ternat.”

VRIJE TIJD

Fietsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content