ICT-contract van 1 miljard euro

© Getty Images

De Vlaamse regering ondertekende dinsdag het nieuwe grote ICT-contract met een waarde van 1 miljard euro. De volgende zeven jaar zijn Atos, Cegeka, Cronos, DXC (het vroegere HP Enterprise), DXC-Cegeka en Proximus de IT-partners om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren. Het contract bestaat uit zes onderdelen, met telkens een van de leveranciers in een leidende rol. Het nieuwe ICT-contract moet de digitale strategie uitvoeren die de regering-Jambon bij haar aantreden uitstippelde.

Twee prioriteiten worden investeringen in cyberveiligheid en data-innovatie, zodat burgers en bedrijven niet verschillende keren dezelfde gegevens moeten opgeven.

Het aanspreekpunt voor de ICT-leveranciers en de Vlaamse en lokale overheden wordt Digitaal Vlaanderen, een nieuw agentschap dat ontstond uit de recente fusie van Informatie Vlaanderen en het Facilitair Bedrijf en 470 digitale experts telt. Zij beheren nu al toepassingen zoals Mijn Burgerprofiel, waar burgers onder meer gegevens over hun covid-vaccinatie kunnen vinden.

“Digitaal Vlaanderen zit op het snijpunt van strategie, data en technologie en wordt de motor voor de transformatie naar de overheid van morgen”, zegt Barbara Van Den Haute, de administrateur-generaal van Digitaal Vlaanderen, in een interview op Trends.be. Ze gaat daar ook verder in op de inspanningen die het agentschap treft om de Vlaamse overheidsdiensten te beschermen tegen cyberaanvallen, zoals die die de federale netwerkdienstenleverancier Belnet begin mei trof.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content