Historische ommekeer: waarde klopt groei

Het begin van 2022 betekende een breuk op de financiële markten. Vorig jaar gingen de meeste koersen nog synchroon de hoogte in. Sinds begin dit jaar zijn er veel meer schommelingen. Vooral aandelen van snelgroeiende bedrijven moesten het ontgelden.

In januari verloor de MSCI Europe Growth-index maar liefst 9 procent van zijn waarde, terwijl de waarde-index bijna 3 procent hoger ging. “Het is meer dan twintig jaar geleden dat we zo’n groot verschil in prestatie hebben gezien tussen de MSCI Europe Value en de MSCI Europe Growth”, zegt Kevin Thozet, lid van het investeringscomité van de vermogensbeheerder Carmignac.

“Beleggers hebben de jongste maanden enorm gefocust op macro-economische factoren zoals de inflatie, de rente en de reactie van de centrale banken daarop. Ze lijken de fundamenten van de bedrijven uit het oog te hebben verloren. De technologie-index Nasdaq stond in de uitverkoop, terwijl heel wat indexleden zoals Microsoft en Amazon onwaarschijnlijk sterke resultaten hebben neergezet. Dat blijven kwaliteitsbedrijven die op lange termijn bovengemiddelde resultaten zullen blijven neerzetten. Er komt een moment dat de fundamenten van bedrijven opnieuw van tel zullen zijn voor de markten.”

Lees volledige interview met Kevin Thozet op www.moneytalk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content