Hij zorgt voor de elektronische identiteitskaart

Na zeven jaar Belgacom wordt Stijn Vander Plaetse de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Certipost. Hij voelde zich vooral aangetrokken door de groeikansen van het bedrijf.

Helemaal veranderen van werkgever doet Stijn Vander Plaetse (32) niet. Zijn nieuwe werkgever Certipost is immers een joint venture tussen De Post en zijn ex-werkgever Belgacom.

Certipost legt zich toe op het elektronisch opslaan en verifiëren van identiteitsgegevens. Onder meer de elektronische identiteitskaart steunt op technologie van het bedrijf uit Erembodegem. “Er is op technisch vlak al een hele weg afgelegd, maar commercieel staan we nu voor een grote doorbraak. Interactieve televisie, e-government en het streven van bedrijven om te besparen op facturen, zullen onze business doen groeien,” meent Vander Plaetse.

Groei is voor hem een grote motivator. “Ik houd van nieuwe dingen, van het lanceren van nieuwe producten. Bovendien vind ik ook dat je als jonge manager maar beter daar kunt zitten, waar de groei gerealiseerd wordt.” Over een gebrek aan uitdagingen in zijn job heeft hij alvast nooit mogen klagen. Nog maar pas begonnen bij Belgacom, kreeg hij begin 1998 de opdracht het nieuwe Turboline-project naar de markt te brengen. Met succes, want Turboline is ondertussen omgedoopt tot ADSL en de snelle internetverbinding is een van de paradepaardjes van Belgacom.

“Geleidelijk aan zijn mijn verantwoordelijkheden gegroeid, vooral omdat de markt rondom mij zo snel veranderde.” Vander Plaetse mocht zich bij Belgacom onder andere bezighouden met huurlijnen voor bedrijven en met de onlineverkoop van digitale muziek. “Tel al die activiteiten samen en je zit aan een goede 600 miljoen euro omzet.”

“Uiteindelijk heb ik misschien zeventien verschillende functies uitgeoefend, zonder ooit formeel van job te veranderen,” vertelt Vander Plaetse. “De rode draad was voor mij steeds dat de klanten en hun verwachtingen centraal moeten staan, eerder dan de eigen technische hoogstandjes. Daarom heb ik er meer dan eens voor gekozen om ingenieurs, marketeers en operationele mensen samen in één team te plaatsen.” Het leverde hem een pak ervaring met people management op, die hij bij Certipost goed zal weten te benutten. “Ik ben hier amper een week, dus het blijft aftasten. Maar het is duidelijk dat er binnen dit bedrijf veel gepraat moet worden tussen de diverse disciplines. Ik wil mijn mensen in elk geval de nodige autonomie geven.”

IS: gedelegeerd bestuurder van Certipost.

VRIJE TIJD: tennis, joggen, serviceclub.

R.C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content