Hightech geeft u een eeuwig jonge huid

Madonna, Liz Hurley, Gwyneth Palthrow, Stella McCartney: allemaal zijn ze enthousiaste gebruikers van de verjongende huidverzorgingstherapie van Crystal Clear. Het Britse bedrijf heeft ook een filiaal in Deurne. En daar trokken wij met onze versleten huid naartoe.

Sharon Hilditch is een selfmade vrouw. Op haar zeventiende beëindigde ze haar opleiding ‘beauty therapy’ in Londen en kocht haar eerste schoonheidssalon. De aankoop van een tweede salon volgde snel, maar de ambitieuze Hilditch wou meer. Ze stak vijf jaar lang haar licht op bij professionele huidverzorgers en stond aan het hoofd van een Britse huidverzorgingskliniek, waar ze de basis legde voor de volgende stap in haar carrière: de lancering van Crystal Clear, een bedrijf dat huidverzorgingstherapieën en -producten ontwikkelt, fabriceert en verkoopt aan cosmetische instituten, schoonheidssalons en klinieken.

Anno 2006 is haar tweemanszaak (ze richtte Clear Crystal op met zakenpartner Philip Ball) een van de leiders in de internationale cosmeticamarkt, die van de Verenigde Staten en Japan over België en Italië tot India en Thailand filialen heeft. In Groot-Brittannië werd Sharon Hilditch uitgeroepen tot zakenvrouw van 2004. Wereldwijd staat ze bekend als een huidverzorgingsgoeroe.

Tussen chirurgie en schoonheidssalon

Het succes van Crystal Clear is voor een groot deel gebaseerd op het microdermabrasiesysteem, dankzij zijn eenvoud en effectiviteit momenteel een van de populairste technologieën om huid te verjongen. Het systeem van Hilditch is revolutionair. Op het moment waarop ze Crystal Clear startte, bestonden er alleen chirurgische therapieën om de huid te verjongen, maar daar waren duidelijke nadelen aan verbonden: laser, chemische peeling of dermabrasie vergen een lange herstelperiode. Met microdermabrasie dichtte Hilditch de kloof tussen chirurgische behandelingen en gezichtsbehandelingen in schoonheidssalons. Samen met ingenieurs van de universiteit van Liverpool ontwikkelde ze in 1994 ‘s werelds eerste microdermabrasiemachine. Tegenwoordig gaan er over de wereld 1000 microdermabrasiemachines per jaar de deur uit.

Kristalhelder geschuurd

“De clou van microdermabrasie is dat microkristallen de bovenste laag van de huid afschuren. Dat gebeurt met een pen die microkristallen op de huid blaast en in één moeite de dode huidcellen wegzuigt,” vertelt Diana Horemans, verantwoordelijk voor Crystal Clear in België en Luxemburg. “Op die manier komt een frisse, gladde huid tevoorschijn. Kleine rimpeltjes en onregelmatigheden verdwijnen, open poriën verkleinen en grotere rimpels worden verzacht. En door de afzuigfunctie van de pen worden de gezichtsspieren gelift. Slappe spieren worden bij wijze van spreken wakker geschud. Het voordeel is dat je al na één behandeling resultaat ziet en dat je meteen weer aan de slag kan, wat bij andere peelings niet het geval is.”

Om die reden spreekt de behandeling ook mannen aan. “Eén derde van ons cliënteel bestaat uit mannen,” aldus Horemans. “De behandeling moet over langere termijn worden volgehouden: microdermabrasie neemt 10 tot 20 sessies in beslag, afhankelijk van de doelstelling en de huid van de klant. Eén sessie kost 85 euro. Microdermabrasie klinkt wat hard in de oren, maar de meeste mensen vinden het best aangenaam.”

Oppassen na behandeling

De therapie is – zo ondervonden we aan den lijve – inderdaad niet pijnlijk, maar eerder aangenaam, is eenvoudig en effectief, maar moet ook met de juiste nazorg gebeuren. De verjongingstechnologie haalt de beschermlaag van de opperhuid weg, waardoor fel zonlicht en zwemmen in zwembaden met chloor gedurende 78 uur vermeden moeten worden. Tijdens de eerste 24 uur zijn zweten en warme douches, baden en sauna’s af te raden om te beletten dat het zout van het zweet de huid beschadigt. Aansluitend moet de huid met 4 Crystal Clear-naverzorgingproducten behandeld worden.

Zuurstof voor de huid

Wie een perfect gave huid wil, kan ook nog een zuurstofbehandeling ondergaan. Daarbij wordt een vermoeide, verouderde huid letterlijk en figuurlijk nieuw leven in geblazen met een hogedruksysteem. Het systeem blaast met behulp van perfluorodecaline zuurstof in de huid. Daardoor wordt de bloedtoevoer verhoogd, krijgt de kiemlaag van de huid via de lederhuid de nodige voedingsstoffen aangereikt en neemt de collageenproductie toe. Tegelijk wordt de huid strakker en verhoogt het vochtgehalte (betere hydratatie). De behandeling verzacht volgens Crystal Clear rimpels en huidlijnen, maakt de huid actiever en helpt ook bij een acnegevoelige huid.

Ook bij deze behandeling zijn er aanvullende verzorgingsproducten van het bedrijf zelf. Eén sessie met het zuurstofapparaat kost 110 euro.

Dominique Soenens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content