Hier vindt u 1 procent rente of meer

Vanaf 1 december komen er twee banken bij met spaarrekeningen die 1 procent opbrengen. Bij de internetbank Keytrade bestaat de vergoeding uit 0,3 procent basisrente plus 0,7 procent getrouwheidspremie, die na een jaar verworven is. Bij CKV telt de rente (0,5%) even zwaar als de premie (0,5%). Santander biedt al langer 1 procent (0,2% basisrente en 0,8% getrouwheidspremie).

Sinds kort is de rente van een depositorekening bij de overheid, oftewel e-DEPO, bij de Deposito- en Consignatiekas interessanter dan de rente op eender welke spaarrekening. Het rendement op Belgische overheidsobligaties (OLO) met een looptijd van één jaar dicteert de e-DEPO-rente. Dat rendement bedraagt bijna 2,5 procent bruto of 1,74 procent netto.

De coupons van de staatsbons die op 4 december op de markt komen, zijn vastgelegd op 2 procent bruto (1,4% netto) voor de bons die vijf jaar lopen, en 2,4 procent bruto (1,68% netto) voor de bons die tien jaar lopen. De inschrijvingsperiode loopt tot 2 december.

Volgens Spaargids.be biedt Deutsche Bank termijnrekeningen op één of twee jaar aan met een brutorente van 2,16 en 2,18 procent. Na aftrek van 30 procent roerende voorheffing blijft nog ongeveer 1,5 procent rendement over. Vdk bank heeft kasbons in die vanaf de looptijd van twee jaar meer dan 1 procent netto opleveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content