HET NIEUWE LEVEN VAN BUBBA WATSON

Het leven van de man die de recente Masters van Augusta heeft gewonnen, is in korte tijd ingrijpend veranderd. Ook al omdat hij met zijn echtgenote Angie een jongetje, Caleb, heeft geadopteerd. “Caleb is ongeveer op hetzelfde moment gekomen als mijn overwinning in Augusta. Sindsdien zijn we nog maar een tiental dagen met ons drietjes thuis geweest”, zegt Bubba Watson. “Maar ik doe er alles aan om een goede vader te zijn.”

De laatste dag van de Masters had Watson naar eigen zeggen helemaal geen last van stress. “Ik liep voortdurend te dollen met mijn caddie. Maar ik bleef wel heel geconcentreerd, ik probeerde iedere slag zo perfect mogelijk uit te voeren. Nu, met al die verplichtingen die voortvloeien uit mijn overwinning in de Masters, heb ik het moeilijk mijn ritme terug te vinden en toernooien te spelen. Ik zou me veel liever alleen op golf kunnen concentreren. Maar mijn nieuwe bekendheid geeft me ook de kans nog meer te doen voor de liefdadigheidsprojecten waarbij ik betrokken ben.”

Sinds de terugval van Tiger Woods is de golfwereld op zoek naar iemand die de sport op even overweldigende manier kan domineren. De voorbije jaar zijn de majors telkens door een andere speler gewonnen. “Ik schat dat er een honderdtal spelers zijn die ieder toernooi kunnen winnen”, zegt Watson. “Het hangt allemaal af van details. Een Lee Westwood is bijvoorbeeld een fantastische speler die niet veel meer nodig heeft om een major te winnen.”

Bubba Watson speelt nu een hoofdrol in de golfsport, maar zijn vader droomde van een baseballcarrière voor zoonlief. “Maar hij was natuurlijk zeer blij met mijn prestaties op de golfbaan. Hij zag me nog net mijn eerste toernooi bij de professionals winnen voor hij overleed aan kanker. Nu loopt het vlotjes voor mij omdat ik altijd mezelf kan blijven. Dat is ook de raad die ik jonge spelers geef: probeer een manier van werken te vinden waar je je goed bij voelt. Voor mij is dat naar het terrein gaan. Iedereen kan een balletje slaan op de practice. In ideale omstandigheden. Het doet me denken aan die bal die ik van tussen de bomen sloeg tijdens de Masters. In mijn jeugd sloeg ik balletjes in de bossen, thuis in Bagdad, Florida. Reusachtige honderdjarige bomen: er langs, over, onder of midden door. Als ik nu tussen de bomen sta, dan schrikt me dat niet af, maar inspireert het me. Dan wil ik tonen wat ik kan…”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content