In de provincie Luxemburg gaan pareltjes schuil. Een ervan is het recent gerestaureerde Château de Grandvoir. De Waalse zakenman Geoffrey Dewitte vormde de 17de-eeuwse kasteelboerderij om tot een gastronomisch restaurant, een intiem hotel met acht kamers en een brouwerij. De brouwerij is op afspraak te bezoeken. Voor het restaurant is onlangs Tristan Martin aangetrokken als chef-kok. Hij baatte tot voor kort met zijn ondertussen overleden vader Eric Martin het restaurant Maison Lemonnier in Lavaux-Saint-Anne uit. Trist...

In de provincie Luxemburg gaan pareltjes schuil. Een ervan is het recent gerestaureerde Château de Grandvoir. De Waalse zakenman Geoffrey Dewitte vormde de 17de-eeuwse kasteelboerderij om tot een gastronomisch restaurant, een intiem hotel met acht kamers en een brouwerij. De brouwerij is op afspraak te bezoeken. Voor het restaurant is onlangs Tristan Martin aangetrokken als chef-kok. Hij baatte tot voor kort met zijn ondertussen overleden vader Eric Martin het restaurant Maison Lemonnier in Lavaux-Saint-Anne uit. Tristan Martin kreeg een opleiding aan de Naamse beroepsschool en het Paul Bocuse-instituut. De jonge kok groeide uit tot een gereputeerde wildspecialist, die bij voorkeur kookt met lokale producten. Het restaurant heeft geen kaart. Een leien bord vermeldt het Menu du Château, dat 50 euro kost voor vier gangen, 60 euro voor vijf gangen en 65 euro voor zes gangen. De wijnarrangementen komen respectievelijk op 28, 36 en 42 euro. Er is ook een Marktmenu van drie gangen voor 39 euro (plus 21 euro voor de wijnen). We kregen drie welkomsthapjes: paling met peterselie en rauwe melk, kokkelschelpjes met venkel en worst, en kroket van stoverij van wild zwijn met veenbessen. Daarna kwamen open ravioli en borst van fazant op geschuimde kastanjesaus, waarbij een broodje gebakken uit kastanjemeel hoorde. Sint-jakobsschelpen koppelde de chef aan worst uit de Ardennen en aardpeer, afgewerkt met schuim van Vaurien-bier uit de eigen brouwerij en crunch van malt. Het succulente vlees van reebok verscheen met paddenstoelen, seldercrème en een lekkere poivradesaus. Een verfrissend predessert was bereid uit mascarpone met hazelnoten, sorbet en gel van citrusvrucht, partjes sinaasappel en crumble van chocolade. Een feestelijke afsluiter volgde: sponscake met cacao, crumble van chocolade en cremeux en sorbet van exotisch fruit. De in detail verzorgde, smakelijke maaltijd was begeleid door afgestemde wijnen van goed niveau. Op enkele kleine schoonheidsfoutjes na (het ganglicht dat door een detector hinderlijk aan- en uitging, een ongedekte tafel in de eetzaal en onaangestoken kaarsjes) beleefden we een positieve ervaring. Wij hielden van het gerieflijke decor, het comfort van de royale kamer en de kwaliteit van de evenwichtige en de eigentijdse bereidingen uit het aantrekkelijk geprijsde menu.