Het groeiverhaal Saga Consulting

Saga Consulting is in 1990 opgericht als ICT-bedrijf. Het is een specialist in systeemintegratieprojecten via verscheidene formules als vaste prijs, co-sourcing, outsourcing en detachering van ICT-specialisten. Het bedrijf kwam in juni 2003 in handen van de Limburgse ondernemer Etienne Schreurs. Tot de klanten behoren onder meer de grote spelers uit de financiële sector ING, Fortis, KBC en Euroclear en de gezondheidszorg. Daarnaast heeft Saga Consulting projecten op basis van detachering in de automobielsector (D’Ieteren, Volvo, BMW en Honda), de farmaceutische sector (Pfizer) en de publieke sector. Saga Consulting ontwikkelde ook een geïntegreerde oplossing voor de planning van dienstroosters, die vooral hun toepassing vinden in de gezondheidszorg, de industrie en de retail.

Door een opeenvolging van kleine en grote overnames kende Saga Consulting de jongste jaren een spectaculaire groei. Het personeelsbestand evolueerde van 20 naar 300 medewerkers, de omzet steeg van 2 miljoen euro in 2003 naar 18 miljoen euro in 2006. “We deden zes acquisities. De grootste vond plaats in 2004, met de overname van de systeemintegratieafdeling van T-Systems, een afdeling van Deutsche Telekom”, licht gedelegeerd bestuurder Schreurs toe. De integratie van de verscheidene bedrijven verliep vrij vlot. “Van de 80 werknemers bij T-Systems bleef het merendeel aan boord, hetzij in vast dienstverband hetzij als freelancer.” De nieuwste overname is die van het Hasseltse e-businessbedrijf anaXis in maart. Dat zich richt naar ondernemingen en overheden in België. Op die manier wil Saga Consulting zijn verdere uitbouw in België, maar ook in Nederland, garanderen.

Het bedrijf staat voor twee belangrijke uitdagingen. Saga Consulting wil zijn Belgische eigenheid behouden. “We hebben nu vestigingen in Zaventem, Waver en Hasselt. Het aantal medewerkers kan gerust nog stijgen met een paar honderd man, maar dan zitten we aan ons plafond. We proberen een familiale onderneming te blijven, waar iedereen elkaar kent en waar we geen ingewikkelde managementstructuren nodig hebben. Saga Consulting heeft niet de ambitie om een internationale speler te worden, met uitzon- dering van de grenslanden Nederland en Frankrijk.”

Daarnaast merkt de gedelegeerd bestuurder op dat het niet altijd eenvoudig is om geschikt personeel te vinden. Twee medewerkers houden zich voltijds bezig met de zoektocht en de aanwerving van vaste medewerkers en freelancers. “De vraag naar informatici is heel groot. Een bijkomend nadeel is dat er dit jaar bijna geen studenten afstuderen aan de universiteiten omdat de opleiding verlengd is tot vijf jaar.” (T)

M.D.V.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content