Het einde van de traditionele gastronomie

Mediafiguur André Van Hecke kan als nieuwe baas van de Club van Lotharingen zijn creatieve talenten botvieren op het menu.

A ndré Van Hecke is een gelukkig man. “Dankzij de Club van Lotharingen gaat een oude droom in vervulling. Eindelijk kan ik van mijn hobby, de gastronomie, mijn werk maken.” Van Hecke, een figuur uit de Belgische media- en reclamewereld, mag zich voortaan algemeen directeur noemen van deze prestigieuze en drukbezochte zakenclub in Ukkel.

Het staat als een paal boven water dat de club gebaat is bij het organisatorische talent van deze geboren communicator. In de jaren zeventig vond hij de televisie opnieuw uit als directeur mediastudies bij het vroegere Sobemap. In de jaren tachtig stond hij samen met zijn trouwe kompaan Thierry Tacheny aan de wieg van de reclameregie IP in België, voordat hij begin jaren negentig de overstap maakte naar de algemene directie van de groep in Parijs. Daar richtte hij de mediadienstverlener Peaktime op, een filiaal van Vivendi waar ook IP deel van uitmaakt. Van Hecke, een vader van vijf kinderen, werkt vandaag als mediaconsultant en is lid van de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel ( CSA).

Nu stort deze levensgenieter zich dus volledig op de gastronomie en ook hier komt zijn creatieve karakter naar voren. De menukaart die hij voor de Club bedacht, werkt niet volgens het traditionele principe van voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De gasten hebben de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid, de stijl en de samenstelling te kiezen. Op het menu staan “klassieke”, “hedendaagse” en “uitheemse” gerechten, allemaal op basis van vis, vlees, gevogelte en een dertigtal groenten. “Er zijn 24 combinaties mogelijk, allemaal met verschillende producten,” legt Van Hecke uit.

En ook de Waalse bedrijfsleiders hebben reden tot juichen, want zij kunnen binnenkort eveneens genieten van de keuken van André Van Hecke. De Cercle de Wallonie, de Waalse tegenhanger van de Club die eveneens door hem wordt geleid, opent binnenkort de deuren in een prachtig groen decor in Namen. Zo houdt André Van Hecke het leven boeiend.

André Van Hecke (58).

Is: algemeen directeur van de Club van Lotharingen.

Vrije tijd: gastronomie.

Sébastien Buron

De gasten hebben de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid, de stijl en de samenstelling van het menu te kiezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content