Het eenzame- hartenhotel

In New York schakelde een hotel over van zakenlui op de medemens met een liefdeskater.

Tot voor kort was Hotel Envoy Club een doodgewoon zakenhotel. Vorig jaar besliste manager en eigenaar Michael Rawson van koers te veranderen. Vijf van de zeven verdiepingen liet hij verbouwen tot 58 iets grotere studio’s met designmeubelen en boordevol hightech. Sindsdien mikt Hotel Envoy Club als eerste hotel ter wereld op mensen met relatieproblemen. Heeft mevrouw de sloten van het huis laten veranderen? Springt het geplande huwelijk drie dagen voor de plechtigheid af? Deze ‘ suddenly singles‘ vinden nu soelaas in Hotel Envoy Club.

Het hotel mikt op langere verblijven en probeert de gasten minimaal een maand aan te praten. Dat kost tussen 180.000 en 440.000 frank per maand, hoewel een kort verblijf ook kan. Voor dat mooie geld krijgt de gast met liefdeskater heel wat terug. Vanzelfsprekend een volledige hotelservice 24 uur op 24, maar ook de beschikking over business- en fitnesscentra, op de kamer kan hij rekenen op ISDN-aansluitingen, video, fax en drie telefoons. Tot daar blijft bijna alles klassiek.

Maar de airconditioning zorgt voor een extra ‘ touch‘. Naar keuze komt er een pepermunt- of eucalyptusgeurtje uit. In de badkamer kan de gast kiezen tussen lavendel of sandelhout. Ook de verlichting kan elke stemming aan. En dan is er de geluidsinstallatie. De gast kiest zijn eigen programma: van melancholische, eigentijdse muziek tot kleffe ‘new classic’. Maar de luidsprekers trakteren u evengoed op het geluid van de zee, regen of zelfs onweer. ‘s Nachts inslapen bij het langzaam uitstervende gesjirp van krekels? Het komt allemaal uit het behang.

Op het nachtkastje vinden we ‘ The new creative divorce‘, een Amerikaanse bestseller over de betere manieren om een echtscheiding te verwerken. Het personeel lijkt er op getraind om gasten met relationele problemen op te vangen. Maar ook om hen met praktische beslommeringen te helpen. Zo legt de Envoy Club een lijstje aan van de beste echtscheidingspleiters van New York. Voor de betere therapeuten is u hier ook aan het goede adres. En heeft de ongelukkige gast een huisdier? Dan is er het Pet Attach Program. Vindt de gast ook bij zijn trouwe viervoeter geen troost, dan zijn er nog de eigen therapeuten, de masseur of zelfs de kaartlegger.

Michael Rawson ontkent dat zijn hotel een soort rendez-vous voor singles zou zijn. Hij legt de nadruk op de grote discretie, zowel vanwege het personeel als tussen de gasten onderling. Dat betekent niet dat een suddenly single in de jacuzzi of op het riante dakterras geen gelijkgestemde kan aantreffen.

marleen fynhoudt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content