Het businessplan van Colsaerts

Vincent Borremans organiseert het team rond Nicolas Colsaerts. Hij legt uit wat de stap van Challenge Tour naar de Europese Tour meebrengt.

De Brusselaar Nicolas Colsaerts won deze zomer twee toernooien en was daarmee een van de sterspelers in de tweede divisie van de Europese golfsport. Daarmee verwierf hij het recht om weer zijn kans te wagen op het hoogste Europese niveau: de Europese Tour. Daar begint het seizoen 2010 straks al in december, en een paar toernooien worden ver buiten de Europse grenzen georganiseerd, zoals in Zuid-Afrika, China of de Verenigde Arabische Emiraten.

Colsaerts speelde dit jaar al bijna 100.000 euro aan prijzengeld bij elkaar. “Een seizoen in de Europese Tour kost ongeveer 150.000 euro voor een dertigtal toernooien, terwijl 2009 ons maar 60.000 euro zal hebben gekost”, zegt Vincent Borremans. “In dat kostenpakket zitten de verplaatsingen, verblijf en gewone levenskosten die de profspelers altijd zelf moeten betalen. We zullen nu ook een forfait van 1000 euro per toernooi moeten rekenen voor een caddie. Dit seizoen speelde Nicolas alleen of met een vriend of zijn vader, die zich over zijn tas ontfermde, en die de afstanden en de puttlijnen inschatte.”

Begin november moet Colsaerts ook nog eens onder het mes voor een probleem met wijsheidstanden. Daarna vertrekt hij zo snel mogelijk naar Australië, waar hij ook de voorbije winter ging trainen. Down Under wordt ook zijn uitvalsbasis voor een seizoen dat heel belangrijk wordt voor zijn carrière en waarin hij alle toernooien zal kunnen spelen, tenzij misschien de British Open. “Voor de sponsoring hebben we de eventuele mogelijkheden nog niet bekeken”, legt Borremans uit. “Jeep en Lacoste blijven in ieder geval, en misschien tekenen we opnieuw een overeenkomst met Rolex. Nicolas wil in ieder geval niet dienen als testimonial voor merken waar hij niet echt van houdt. Wat de technische merken betreft, hebben we blind vertrouwen in Titleist en FootJoy. De banksector is voor ons geen optie en Belgacom, dat onze partner was, komt ook niet meer in aanmerking.”

Op speltechnisch gebied zal coach Michel Vanmeerbeek er ook geregeld bij zijn tijdens de toernooien, afhankelijk van de mate waarin zijn aanwezigheid vereist is. “Een goed voorteken is alvast dat Colsaerts dit seizoen gemiddeld 69 sloeg op de laatste toernooidag, waarmee hij bij de betere spelers hoort: diegenen die er op het beslissende moment staan”, vervolgt Borremans. “Veel zal afhangen van de vooruitgang die hij geboekt heeft in het korte spel, want de voorbije winter werkte hij heel hard aan zijn chipping. Colsaerts is ook veel geduldiger geworden, neemt geen risico’s meer en heeft de kans leren grijpen als ze er echt is.”

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content