BESTE MAALTIJD
...

BESTE MAALTIJDCouvert Couvert: Sint-Jansbergsesteenweg 171, 3001 Leuven-Heverlee. tel.016-29 69 79. Gepersonaliseerde actuele delicatessen in een moderne omgeving. Maison Vandamme: Tijdokstraat 7, 8380 Zeebrugge. tel.050-55 13 51. Smakelijke viskeuken zonder franjes. GLORIA IN EXCELSISComme chez Soi: Rouppeplein 23, 1000 Brussel. tel.02-512 29 21. Evenwichtige Belgische 'haute cuisine'. Michel: Schepen A. Gossetlaan 31, 1720 Groot-Bijgaarden. tel.02-466 65 91. De reus Michel Coppens is groot in zijn bescheidenheid. KLASSIEKLa Tourbière: Albrechtlaan 15, 9300 Aalst. tel.053-76 96 10. Luc Van Lierde houdt de klassieke waarden van de Franse feestkeuken in ere. De Kapblok: Ninoofsesteenweg 220, 1700 Dilbeek. tel.02-569 31 23. Bescheiden eethuis met Belgische gastronomie op hoog niveau. NIEUWE DEFTIGHEIDLe Pain et le Vin: Alsembergsesteenweg 812 A, 1180 Brussel. tel.02-332 37 74. Uitgepuurde inrichting, wijnwijsneus, fijne maar kleine bereidingen. Bernardin: Sint-Jacobsstraat 17, 2000 Antwerpen. tel.03-213 07 00. Correcte bereidingen in een stijlvolle omgeving. JER: Persoonstraat 16, 3500 Hasselt. tel.011-26 26 47. Comfortabel restaurant om beschaafd culinair te genieten. Le Rêve: Damsevaart Zuid 12, 8340 Damme. tel.050-35 42 17. De Nederlander François Potter brengt actuele delicatessen. BLIJVEND LEKKERLes Dames Tartine: Haachtsesteenweg 58, 1210 Sint-Joost-ten-Node. tel.02-218 45 49. Voor gezapige genieters die houden van lekker landelijk eten en grote wijnen tegen kleine prijzen. Esmeralda: Nellenslaan 161, 8300 Knokke-Heist. tel.050-60 33 66. Fijnproevers voelen zich thuis in dit familierestaurant. De Gouden Klokke: Trappelstraat 25, 8581 Waarmaarde. tel.055-38 85 60. Rustieke feestelijkheid en smakelijke keuken aan de voet van een elektriciteitscentrale. VERRASSINGL'Air du Temps: Chaussée de Louvain 181, 5310 Noville-sur-Mehaigne. tel.081-81 30 48. Sang-Hoon Degeimbre koppelt actuele kookkunst aan interessante wereldwijnen. Kasteel Diependael: Tervuursesteenweg 511, 1982 Elewijt. tel.015-61 17 71. Noël Neckebroeck voelt de verplichting om zich permanent te herscholen. Convivium: G. Gezellelaan 140, 3550 Heusden-Zolder. tel.011-42 55 58. Mooi designinterieur, modieuze Italiaanse bereidingen. BESTE PRIJS-KWALITEITVERHOUDINGBistro m'Alain: Vlaanderenstraat 6, 1000 Brussel. tel.02-503 14 80. Vriendelijk geprijsde burgerbistro met smaakbommen van orgaanvlees. BESTE SHOWGiamba: Erasmus Ruelensvest 3, 3001 Leuven. tel.016-29 71 84. Globetrotter en vrijdenker Jean-Basile Pasquali kookt, zingt, drinkt, maakt van zijn neus of vertelt mooie verhalen. foto 8BRASSERIEBrasserie Latem: Kortrijksesteenweg 9, 9830 Sint-Martens-Latem. tel.09-282 36 17. Vaste waarde waar u aanlegt voor de gezelligheid, de smakelijke en royaal geserveerde gerechten en een met zorg gekozen glas wijn. Toucan: Louis Lepoutrelaan 1, 1050 Brussel. tel.02-345 30 17. Portie plezier zonder banaliteiten. Vismet: St.-Katelijneplein 23, 1000 Brussel. tel.02-218 85 45. Tom De Croos werd opgeleid door Yves Mattagne en brengt eersteklas visgerechten. NOSTALGISCH KNUSEstaminet Den Talurelekker: Onderrichtstraat 25, 1000 Brussel. tel.02-219 30 25. Brusselse specialiteiten tegen kleine prijzen. BUCOLISCH't Zwart Schaap: Paddenbroekstraat 9, 1755 Gooik. tel.054-56 88 62. Smakelijk en gezellig in een oude schuur. ORIGINELE FORMULESm[{oslash}]r: Luxemburgstraat 3, 1000 Brussel. tel.02-501 52 25. 'Scandinavian eatery' van Fernand David, gewezen vice-president van Hilton. HYPERosa: Waterloolaan 36-37, 1000 Brussel. tel.02-502 22 53. 'Place to be' met kostbaar interieur en moderne assemblagekeuken met elders gepikte gerechten (kip met cola). BESTE COCKTAILBARSips: Gillisplaats 8 (hoek Vlaamse Kaai), 2000 Antwerpen. tel.03-257 39 59. Superbartender Manuel Wouters aan de shaker. Pieter van Doveren