HET BED VAN ANDREA

De Vlaamse succesreeks ‘Windkracht 10’ heeft niet alleen de aantrekkingskracht van de Luchtmacht vergroot, maar ook die van de kustgemeente Koksijde én het hotel Apostroff.

Of er veel mensen in het bed van Andrea Croonenberghs – in de VRT-succesreeks Windkracht 10 wing operations officer bij het 40ste Smaldeel in Koksijde – willen slapen? “Wij krijgen die vraag soms,” nuanceert Luc Deltombe van hotel Apostroff. “Maar eerder uitzonderlijk. Wel duidelijk is dat Windkracht 10 enorm veel heeft gedaan voor de naamsbekendheid van Koksijde én van ons hotel, dat in de buurt van de basis ligt.”

In beide reeksen van Windkracht 10 kwam hotel Apostroff geregeld in beeld, eerst met Ines, het liefje van medic Kurt, en later met Lies, de vrouw van boordingenieur Patrick. Op televisie fungeerde het hotel af en toe als liefdesnestje voor de militairen van het 40ste. “Ook in werkelijkheid boekt de Luchtmacht hier geregeld kamers, maar dan bijvoorbeeld voor mensen die een tijdje op cursus komen,” aldus Deltombe. “Met een capaciteit van 10.000 overnachtingen (veertig kamers) en een bezettingsgraad van 70% scoort de Luchtmacht bij ons echter amper 1%.”

De keuze voor hotel Apostroff had dus enerzijds met de realiteit te maken, anderzijds met de goede relatie tussen producer en Koksijdenaar Erwin Provoost (van Multimedia Groep uit Asse) en Luc Deltombe. “Wij hebben een goede deal kunnen afsluiten. Kamers voor de productieploeg in ruil voor exposure,” zegt Deltombe. “Uiteindelijk waren wij te zien in zeventien van de drieëntwintig afleveringen.”

En vertaalt zich dat nu ook in extra boekingen? “Niet spectaculair, hoewel onze verwachtingen hooggespannen zijn. Met onze naamsbekendheid is het immers niet slecht gesteld. Belangrijker is dat onze potentiële klanten merken dat wij ook écht bestaan en geen decorstuk zijn, wat velen denken. Opvallend is wel dat hier nu meer Vlamingen met kinderen over de vloer komen. Maar ik vrees dat weinigen zullen toegeven dat zij omwille van de serie een kamer boeken.”

Windkracht 10 was de voorbije maanden ook (ondertiteld!) op de Nederlandse televisie te zien en loopt nu gedubd op de RTBf. “Het effect daarvan zullen wij pas volgend seizoen merken, maar ook vanuit die hoek verwachten wij nog een en ander. Wij peilen nu wel in een enquête waarom onze gasten voor dit hotel kiezen. Resultaten hebben wij daar echter nog niet van,” aldus Deltombe. In ieder geval weet televisiekijkend Vlaanderen nu wel degelijk Koksijde liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content