Het ‘bankje’ van IBM

Een jaar lang is Paul Van Dessel nu al aan de slag bij IBM. De thans 43-jarige inwoner van Keerbergen nam 365 dagen geleden de uitdaging aan om IBM Global Financing vanaf nul te helpen opbouwen. “Binnen het bedrijf staan we ook wel bekend als het ‘bankje’ van IBM”, zegt hij. “Onze kernactiviteit is het aanbieden van innovatieve financiële oplossingen. In het afgelopen jaar hebben we deze activiteit intensief gepromoot.”

Paul Van Dessel is tevreden over de voorbije twaalf maanden. “Wij verschillen van de traditionele banken’, zegt hij. “Onze klanten komen naar ons voor souplesse die ze bij de banken niet vinden. We proberen het voordeel van zakelijke verwantschap maximaal te benutten. IBM is ook een IT-bedrijf, dus we begrijpen onze klanten. Precies omdat we op dezelfde golflengte zitten, kunnen we ons soepel en flexibel opstellen.”

Een jaar geleden stelde Paul Van Dessel dat zijn gecombineerde kennis van de IT-wereld en de financiële sector hem in zijn nieuwe job goed van pas zou komen. “Dat is inderdaad het geval gebleken, de combinatie van een financiële invalshoek met kennis van IT is in deze functie eigenlijk een must. Uiteraard is IBM een groot bedrijf en heb ik me moeten aanpassen aan de bedrijfscultuur. Maar eigenlijk verliep dat vlotter dan ik aanvankelijk had gevreesd.”

Als financiële man in een IT-bedrijf botste Paul Van Dessel zowel op de voordelen als nadelen van zijn nieuwe baan. “Een belangrijk voordeel is dat IBM beschikt over een uitstekende reputatie in de IT-sector. Ik werk binnen een grote structuur, waarbij het IBM-logo automatisch deuren opent. Anderzijds stoten we uiteraard op onze eigen beperkingen, we zijn nu eenmaal geen bank. Dat betekent dat we soms de slagkracht en de knowhow missen waarover financiële instellingen wel kunnen beschikken. Toegegeven, het is soms wel wat balanceren op slappe koord.”

Paul Van Dessel is zonder meer dankbaar dat hij deze kans heeft gekregen: “Het ging hoe dan ook om een leuke uitdaging. Het is altijd de moeite waard om iets nieuws op de rails te helpen zetten. Als deel van het grote IBM-team beschik je over een netwerk om op terug te vallen. Ik werk trouwens nauw samen met mijn Nederlandse tegenvoeter, als ik dat woord mag gebruiken. Samen hebben we zeker vooruitgang geboekt, we hebben goede contacten met grote gevestigde namen uit de sector. We zien de toekomst dan ook met het volste vertrouwen tegemoet.”

JST

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content